ZONNEPANELEN

Appartementencomplexen zijn vaak bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, zeker als het om gebouwen gaat met een groot dak. Als u een warmtepomp overweegt, is de combinatie met zonnepanelen een heel goede, want uw elektriciteitsverbruik stijgt na plaatsing van de warmtepomp.

Is uw gebouw geschikt?

Is het dak van uw gebouw geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen? Welke mogelijkheden of beperkingen staan er in de splitsingsakte? En welke installatie is dan het meest geschikt? Hoeveel - en vooral welke - panelen moeten we dan aanschaffen? En welke (micro-)omvormer? Hoe zit het met de garanties op kwaliteit en opwekking? En hebben we dan wel de juiste meter? Hebben we hier als VvE genoeg geld voor? Voor welke subsidies komen we in aanmerking? Vereist dit een eenmalige bijdrage van de leden of een lening door de VvE? Of zijn er nog andere mogelijkheden denkbaar, zoals leasing e.d.?
En… misschien wel de belangrijkste vraag: wat levert de installatie ons op?
Die vraag is alleen te beantwoorden als u inzicht hebt in de huidige energiewetgeving en in de kostprijsopbouw van een kilowattuur (kWh) stroom. U betaalt het energiebedrijf voor de geleverde stroom in uw woning en de netbeheerder voor het transport van de stroom naar uw woning.
De prijs die u betaalt aan uw energiebedrijf is afhankelijk van het verbruik.
Laat u goed adviseren! De prognoses van de diverse aanbieders lopen sterk uiteen, en niet iedere aanbieder is even deskundig.
 
De adviseurs van VvE Belang zijn volstrekt onafhankelijk en kunnen u optimaal adviseren.
Klik hier of bel met 0162 469120. Mailen kan ook: energie@vvebelang.nl