PROCESONDERSTEUNING

Voor een VvE is het niet eenvoudig om een voorstel voor energiebesparing vlot door de ALV te loodsen. En ook voor het zo ver is, moet er veel uitgezocht worden. Een goede adviseur is daarbij onmisbaar. Voor die advieskosten kunt u nu een aantrekkelijke subsidie krijgen!
 
VvE’s kunnen een subsidie krijgen tot 75% van de kosten vooreen energieadvies, een groen MJOP en procesbegeleiding. Er geldt een maximum aan de subsidie. Dat maximum wordt bepaald op basis van het aantal koopwoningen. Het maximale bedrag is nooit hoger dan € 3.450.
 
Daarnaast kunt u subsidie aanvragen voor het nemen van minimaal twee energiebesparende maatregelen aan het gebouw (isolatie en beglazing). Die moeten dan binnen een jaar worden uitgevoerd.
Een VvE die al een groen MJOP heeft, heeft waarschijnlijk geen advies nodig. Ze kan ook subsidie aanvragen voor het nemen van minimaal twee energiebesparende maatregelen. Die kan ze uitvoeren op het meest geschikte moment. Het gaat dan om maatregelen die genoemd zijn in de regeling en waarvoor de ALV toestemming heeft gegeven.
 
Voorbeeld 1: subsidie advies en begeleiding
Een VvE met 10 koopappartementen laat een groen MJOP en een energieadvies maken. De kosten bedragen € 1.500 euro. De VvE ontvangt 75% van deze kosten als subsidie, te weten € 1.125 (het maximale bedrag bij 10 koopappartementen is € 2.400).
 
Voorbeeld 2: subsidie advies en begeleiding
Een VvE met 50 koopappartementen laat een groen MJOP en een energieadvies maken. De kosten bedragen € 4.750. De VvE kan 75% van de kosten als subsidie ontvangen. Echter: doordat het maximum beperkt is tot € 3.450, is dit het bedrag dat de VvE ontvangt.
 
In de regeling wordt met nadruk gesteld dat onafhankelijk advies van groot belang is: VvE’s kunnen zich het beste laten bijstaan door een adviseur die geen binding heeft met een bestuurslid of met een bedrijf. De bouwkundigen van VvE Belang zijn volstrekt onafhankelijk en ze hebben een grote expertise op het gebied van verduurzaming van VvE’s en appartementen.
 
Afspraak maken? Stuur een e-mail naar bouwkundig@vvebelang.nl of bel 0162 469 120.