Beheerders Webinar: “AVG Richtlijn voor VvE’s”

De privacywetgeving is van belang voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus ook voor beheerderskantoren én VvE’s. Speciaal voor VvE’s heeft VvE Belang de Richtlijn AVG ontwikkeld. Op donderdag 20 oktober om 14:00 uur (tot c.a. 16:00 uur) kunt u deelnemen aan het webinar waarin de belangrijkste aspecten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming aan de orde komen.

€ 49,- incl. btw.

U krijgt informatie over de wetgeving aan de hand van specifieke situaties. Deelname bedraagt €49,- incl. btw. en u krijgt na het succesvol beantwoorden van enkele vragen, punten toegekend t.b.v. uw permanente educatie (PE-punten).

Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties en dus ook beheerderskantoren én VvE’s voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarmee zijn de privacyrechten versterkt en uitgebreid. De invoering van de AVG heeft grote gevolgen voor elke vereniging die persoonsgegevens registreert en bewerkt. VvE-besturen houden gegevens bij en delen die in veel gevallen met andere partijen, zoals beheerders. Ook het gebruik van een camera- en toegangssysteem én van kentekenherkenning valt onder de AVG. Overtreding van de wet kan leiden tot een forse boete.

Richtlijn
In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft VvE Belang in samenwerking met de Privacy Company een richtlijn opgesteld die de gevolgen van de AVG concreet maakt voor VvE’s. De richtlijn is opgesteld op basis van gegevens uit een uitgebreide enquête onder VvE’s.
De richtlijn maakt duidelijk aan welke eisen de VvE moet voldoen in het kader van de AVG. U kunt de AVG Richtlijn hier bekijken.

Webinar
Op 20 oktober om 14:00 presenteren wij middels een webinar de nieuwe AVG-richtlijn voor VvE’s. Het webinar is volledig toegespitst op u als beheerder.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox