VvE-Managers én WMANL-Congres 2022

Op 12 december 2022 heeft u de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan twee congressen. Namelijk het 'Congres VvE-Managers 2022' en daarop volgend het 'WMANL-Congres 2022'. U bent van harte welkom op deze – GRATIS – congressen. U kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan het VvE-Managers Congres, het WMANL-Congres, of beide! Na inschrijving ontvangt u de uitnodiging en de routebeschrijving per e-mail.

Het Congres VvE-Managers 2022:

Uitnodiging:

Klik op de afbeelding om de uitnodiging in te zien

De VvE en de VvE-manager hebben een paar grote uitdagingen in het vooruitzicht. Tijdens het congres informeren wij u over actuele ontwikkelingen. Specialisten uit uw eigen vakgebied informeren u over wet- en regelgeving, energie en verduurzaming.

Programma:

9.30 uur Ontvangst met koffie & thee
10.00 uur Actualiteiten binnen VvE-management
Kees Oomen (Directeur VvE Belang) en René Brinkhuijsen (Bestuurslid van VGM NL) praten u bij over de actuele ontwikkelingen binnen VvE-management.
10.45 uur Hulp bij verduurzamen van VvE’s
Bas Kemperman (Manager VvE & Vastgoed bij Centraal Beheer) neemt u mee hoe Centraal Beheer VvE’s helpt met het proces van verduurzamen. Van de eerste inzichten tot en met de realisatie. Inclusief de procesbegeleiding van de VvE.
11.00 uur Uitdagingen voor de VvE-beheerkantoren in 2023
In de bedrijfsvoering van de VvE-managers zijn er voor 2023 de nodige uitdagingen op het terrein van tariefstelling, indexering, personeelsbeleid, kwaliteit en continuïteit; een interactieve bijdrage.
11.30 uur Lezing van ‘Energiecommissaris’ Ruud Koornstra
Het is een kwestie van ‘sleuren’ – om bedrijven, burgers en overheden op één lijn te krijgen op gebied van verduurzaming. Wat er gebeuren moet? Daar neemt Ruud Koornstra u graag in mee tijdens zijn lezing.
12.15 uur Lunch – Na afronding met een goed verzorgde lunch, zal het opvolgende congres van de Werkgroep Modernisering Appartementsrecht Nederland – aanvangen. Uiteraard bent u ook welkom om dit dagdeel bij te wonen.

 


Het WMANL-Congres 2022

Uitnodiging:

Klik op de afbeelding om de uitnodiging in te zien

Na ontvangst met een broodje en een drankje om 12:15 uur zullen verschillende experts de knelpunten en oplossingen in regelgeving voor verduurzaming van VvE’s behandelen aan de hand van interactieve presentaties.

Het congres is bedoeld voor VvE professionals die actief betrokken zijn bij het oplossen van verduurzamingsvraagstukken rond VvE’s. Wij nodigen u van harte uit om aan het congres deel te nemen. Deelname is kosteloos. Voor het bijwonen van de bijeenkomst worden drie studiepunten toegekend door KNB, SOMN en NOVA. Gecertificeerde beheerders ontvangen voor deelname PE-punten van het PCVB.

Programma:

12.15 uur InloopOntvangst met lunch
13.00 uur OpeningswoordDe verduurzamingsopgaven voor VvE’s; wat staat ons te wachten? door dagvoorzitter Richard de Laat 
13.30 uur Lezing van ‘Energiecommissaris’ Ruud Koornstra
Het is een kwestie van ‘sleuren’ – om bedrijven, burgers en overheden op één lijn te krijgen op gebied van verduurzaming. Wat er gebeuren moet? Daar neemt Ruud Koornstra u graag in mee tijdens zijn lezing.
14.15 uur Pauze
14.30 uur Themasessie: ‘Laadpalen en zonnepanelen’ door Claudia Siewers
15.10 uur Themasessie: ‘Doorwerking energieplafond’ door Kees Oomen en René Brinkhuijsen 
15.45 uur Pauze
16.00 uur Themasessie: ‘Warmtenetten’ door Laetitia Ouillet
16.30 uur Dankwoord en afronding
16.45 uur Borrel en afsluiting
17.30 uur Einde

*WMANL is de Werkgroep Modernisering Appartementsrecht Nederland. De werkgroep bestaat uit onafhankelijke deskundigen uit verschillende disciplines en rapporteert aan met ministerie van BZK. De adviezen van WMANL zijn te vinden op www.wmanl.nl

 

Graag tot 12 december! Vriendelijke groet,

Raymond Keulen | Directeur | VvE Belang
René Brinkhuijsen | Bestuurslid | VGM NL
Bas Kemperman | Manager Vastgoed, VvE & Bouw | Centraal Beheer

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox