Cursussen Gemeente Venlo

Een energiezuinig, comfortabel én duurzaam gebouw: hoe bereidt u uw VvE voor op de toekomst? Wij helpen u hier graag bij. In samenwerking met de gemeente Venlo organiseren wij deze GRATIS cursusdagen. Meldt u direct gratis aan voor de driedaagse cursus 'Verduurzamen van uw appartementencomplex'

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze drie trainingsmiddagen wordt u opgeleid door de vakspecialisten van VvE Belang. U krijgt een grote hoeveelheid informatie op juridisch, bouwkundig/financieel en energetisch gebied. Die hebt u nodig om mandaat van de ledenvergadering te krijgen, want u weet: geen mandaat betekent: geen verduurzaming. Met de kennis die u tijdens deze cursus krijgt, kunt u weloverwogen, overtuigende argumenten presenteren aan uw leden. Daarmee zet u een belangrijke stap op weg naar verduurzaming.

Data en programma

6 juni 2023 – 13:00u – 17:00u: Juridische aspecten. Aan de hand van o.a. uw splitsingsakte en modelreglement bekijken we wat wel en niet mogelijk is. U krijgt handvatten om draagvlak te creëren.

20 juni 2023 – 13:00u – 17:00u: Technische aspecten. Aan het eind van deze middag weet u op hoofdlijnen wat technisch mogelijk is in uw complex. U krijgt ook informatie over de belangrijkste subsidiemogelijkheden.

3 juli 2023 – 13:00u – 17:00u: Energetische aspecten. U wordt op de hoogte gebracht van het proces van verduurzaming en u kunt een inventarisatie maken van de mogelijkheden voor uw complex; inclusief de behoeften van de bewoners.

Locatie cursussen

Gemeentearchief Venlo (Filmzaal) – Dokter Blumenkampstraat 1, 5914 PV Venlo

 

Namens de gemeente Venlo én VvE Belang, graag tot ziens!

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox