Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

Buurman

Buurman

1 week geleden

Discussie titel: Problemen met een lid

Buurman zat net in de wet te zoeken toen bovenstaand bericht van het forum kwam.

Betreffend artikel 6 kan ik (nog) niet vinden. 

Tot nu kom ik niet verder dan: Artikel VI. Wijziging Wegenverkeerswet 1994

Cijfer 6 zag ik nog niet, maar wie weet.... straks of morgen, of niet. Voor mij is het niet van belang.

Buurman

Buurman

1 week geleden

Discussie titel: Problemen met een lid


Rob zei:

Buurman schreef "... Er werd door vraagsteller geschreven dat e.e.a. op korte termijn moet gebeuren. In dat geval kan er momenteel alleen schriftelijk gestemd worden. Je kan er van uitgaan dat betreffende eigenaar niet reageert."

Hoezo kan er momenteel alleen schriftelijk gestemd worden?
Volgens mij biedt de covid noodwet genoeg mogelijkheden om te vergaderen."Volgens mij..."

Ik lees liever waar dat volgens de noodwet is te lezen.

Een andere optie kan bijvoorbeeld zijn een grote ruimte, zelfs buiten kan dat, of in een parkeergarage als die in de buurt is, waar men met 12 leden op genoeg afstand kan staan/zitten.

Je kan vast wel peilen of er voldoende mensen zouden komen om de benodigde meerderheid te krijgen. Een ALV kan later volgen.

 

 

Buurman

Buurman

1 week geleden

Discussie titel: Problemen met een lid


Paul zei:

Volgens mij is dat prcs wat ik al stelde, wat is de toegevoegde waarde hiervan?Sorry, het staat idd in de 2e alinea van je reactie. Dat was me blijkbaar ontgaan.

Buurman

Buurman

1 week geleden

Discussie titel: Problemen met een lid

"PAUL

2 DAGEN GELEDEN

Als eerste zal er gestemd moeten worden over de vervanging van de rookgasafvoeren, ..."

 

Er werd door vraagsteller geschreven dat e.e.a. op korte termijn moet gebeuren. In dat geval kan er momenteel alleen schriftelijk gestemd worden. Je kan er van uitgaan dat betreffende eigenaar niet reageert.

Voor goedkeuring heb je bij een schriftelijke stemming 100% instemming nodig voor een akkoord. Dat zal dus niet gaan lukken en kan je je de moeite van een dergelijke oproep tot stemming besparen.

 

Succes met de afwikkeling!

 

Buurman

Buurman

3 weken geleden

Discussie titel: invalidenparkeerplaats op VVE terrein

U kunt er in de VVE documentatie niets over vinden meldde u. Er vanuitgaand dat u niet in het bestuur zit, kunt u hen vragen of zij er wel iets over weten. Als dit niet zo is kunt u de vraag bij hen leggen om dit uit te zoeken. Als daar geen aantoonbare reactie uit voortkomt kunt u het bestuur vragen, zo nodig met een aantal mede-eigenaars, dit punt op te nemen op de komende ALV. De leden kunnen er dan een besluit over nemen.

U meldt: " wat te doen als er een bewoner is die invalide is en zijn/haar auto zeer regelmatig dáár parkeert." Betreffende bewoner kan de ALV vragen om toestemming zijn/haar auto op betreffende plek te mogen parkeren. Dit kan bij die plek worden aangegeven door het kenteken van de auto op nader te bepalen manier aan te duiden.

Het lijkt me nuttig dan ook op te laten nemen wie er toegang heeft tot het afgesloten terrein. U voegde toe dat dit is afgesloten. Het feit dat er extra parkeerplekken zijn aangebracht zal een reden hebben. Dit maakt het aannemelijk dat daar ergens een bepaling voor is opgenomen.

Wat opvallend is, is dat de projectontwikkelaar/aannemer een plek heeft aangewezen als mindervalideplaats. Als dit is gebeurd d.m.v. een officieel "P bord" lijkt me dit niet officieel te zijn. Zo ver ik weet moet de gemeente daar een vergunning voor verlenen. Of deze mag worden afgegeven voor eigen terreinen zoals een VVE is me niet bekend. Wel zie je dergelijke borden bijv. op parkeerterreinen van winkels die op eigen grond staan. Ik heb bij Makro gezien dat er een bekeuring werd gegeven aan een automobilist die zijn/haar auto zonder vergunning op een dergelijke plek had geparkeerd. Of de politie deze al dan niet trecht heeft uitgeschreven weet ik niet. Het betreft eigen terrein van Makro, wat na sluitingstijd wordt afgesloten.

Als u en/of het bestuur er niet verder mee komt kunt u uitleg vragen aan de projectontwikkelaar/aannemer, of aan een juridische dienst van een VVE specialist.

Buurman

Buurman

3 weken geleden

Discussie titel: invalidenparkeerplaats op VVE terrein

Dat valt of staat met de manier waarop er is besloten dat er op VVE-terrein een dergelijke plek is gekomen.

Als dit in de Splitsingsakte staat zonder verdere aanduiding zal het om een algemene mindervalide plek gaan voor VVE eigenaren. Als het een ledenbesluit is geweest zal dit (met omschrijving van gebruik) in het HHR staan. Een bezoeker is geen VVE-lid.

Buurman

Buurman

op March 12, 2021

Discussie titel: Airco unit plaatsen op het ba.,on


Jaap Zekveld zei:

Probleem met gebouwen is dat er in de teken en ontwerpfase nergens rekening mee wordt gehouden, papier is gewillig. Het is niet meer van deze tijd dat hitte het woonplezier vergalt.

Welke overlast is er? Een gat in een trespa paneel is klein leed.Welke overlast is er vraag je je af? En, "Een gat in een trespa paneel is klein leed." meld je. Dit kan nog komen. Er is door het trespa en de achterliggende isolatie en door de waterwerende folie geboord. Als dehet werk niet vakkundig is gedaan en er (regen)water op betreffende deel komt hoef je maar te wachten op wateroverlast in welke vorm dan ook. 

Het kan zijn, dat als er onderburen zijn, deze er (ook) overlast van gaan ondervinden.

Het is niet voor niets dat je voor zulke aanpassingen tevoren een bouwtekening moet aanleveren, die door de leden geakkoordeerd moet worden.

Buurman

Buurman

op March 9, 2021

Discussie titel: Kosten binnenkant bij vernieuwen kozijn?

Dat vermoeden had ik al, vandaar de vraag ter controle.

Dank voor je reactie.

Buurman

Buurman

op March 8, 2021

Discussie titel: Kosten binnenkant bij vernieuwen kozijn?

Vastgesteld is dat er een houten kozijn vervangen moet worden.

In de Splitsingsakte zijn er hiervoor geen specifieke regels gesteld.

Mijn vraag is:

Voor wie zijn de kosten aan de binnenzijde? Het gaat om: (de)monteren radiator en het schilderwerk.

Leidend binnen de VVE is Modelrecht 1992.

Buurman

Buurman

op May 4, 2020

Discussie titel: Aanstellen kascommissie

@ Bob

- Ik schreef: "(behalve in het Burgerlijk Wetboek)". Als het door jou genoemde artikel daar niet onder valt heb je een punt, maar helaas je scoort niet, want alle punten van "Artikel" één tot en met het laatste "Artikel" vallen daaronder;

- Je meent iemand die behulpzaam is de maat te moeten nemen op zijn taalkundigheid. Tip: in het onderwijs zitten ze verlegen om leraren. Grijp je kans, al betwijfel ik of je wordt aangenomen omdat je uitroeptekens (ja meervoud, want je deed het vaker in deze draad) plaatste waar dat niet hoorde en je gebruikte twee talen in een zin, wat opmerkelijk is omdat ik het over een draadje had en niet over "threads", wat bovendien meervoud is qua betekenis;

- Of er discussies al dan niet worden gesloten zal niet aan jou liggen lijkt me, of ben je moderator hier? Gebeurtenissen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst;

- O ja, als je in het onderwijs niet aan de slag wilt of aan de slag komt weet ik nog een andere beroepsgroep waar men dringend verlegen zit om medewerkers/sters, al is dat vrijwilligerswerk waarvan ik niet weet of dat wat voor je is. Het biedt in ieder geval wel een riante onkostenvergoeding en de werkzaamheden worden alom zeer gewaardeerd. Na een klus is het bovendien goed toeven aan de bar, al ben ik niet zeker of die in deze nare Coronatijd momenteel open mag. Gezien je 'handtekening" past het vast wel bij je!