Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

Paul

Paul

4 dagen geleden

Discussie titel: Controleren of en welk modelreglement van toepassing is

splitsingsakte kun je ook eventueel opvragen bij de notaris die de verkoop van je appartement geregeld heeft, ik persoonlijk heb hem toen bij de koop al gekregen om in te zien...

 

wat men ook wel doet is het modelreglement opnemen in de splitsingsakte trouwens of de belangrijkste delen daarvan...

Paul

Paul

4 dagen geleden

Discussie titel: Op gas of electrisch koken

wat mij betreft komt dit "onveilige" gevoel bij de schrijver weg, je leest af en toe van brand ergens maar het is maar zelden dat dit prcs komt door het koken op gas.

 

Bovendien, koken op electra is veel duurder dan op gas vooralsnog...

Paul

Paul

2 weken geleden

Discussie titel: Brandblussers

kijk naar de gemeentelijke regels en kijk in het bouwbesluit, daarin staan de regels hieromtrent...

 

daar kun je zien wat er geld voor het gebouw waar jullie in wonen, daar is het o.a van afhankelijk...

Paul

Paul

2 weken geleden

Discussie titel: Kosten lekkage warmwaterleiding


Bob zei:
Overigens Paul, als je er zoveel moeite mee hebt om te worden gecorrigeerd als je ongelijk hebt is het misschien slimmer om niet te posten. Hoef je ook niet iedere keer volslagen onterecht in de rode vlekken te schieten. Zoals je al schreef is het doel om bezoekers te helpen en niet om ze op het verkeerde been te zetten. Als je nonsens uitkraamt kun je er op wachten dat ik je zal corrigeren. En op jouw onterechte en overspannen reacties zit al helemaal niemand te wachten. Beheers je een beetje, of probeer dat tenminste.


jij hebt gelijk Bob, had niet zo uit de slof moeten schieten excuus daarvoor aan jouw...

 

voor de rest, VvE draait op voor de kosten...

Paul

Paul

2 weken geleden

Discussie titel: Wie betaalt???

Ik ga er vanuit dat een bewoner EERST toestemming vraagt aan de VvE alvorens hij/zij veranderingen aanbrengt aan deze zaak temeer omdat de radiatoren aan de gevel opgehangen zijn, een gemeenschappelijke zaak waar je niet zomaar aan mag komen.

 

Ik ga er vanuit dat er volgens de regels gehandeld is in deze, als er volgens de regels gehandeld is, er is dus toestemming gevraagd aan de VvE dan is de verandering volgens de regels gegaan en is de VvE gehouden om NU naar een oplossing te zoeken!!!

 

 

Paul

Paul

2 weken geleden

Discussie titel: Kosten lekkage warmwaterleiding


Bob zei:
Onjuiste conclusie! De VvE heeft in deze gelijk, en zou de eigenaar van de leiding aansprakelijk kunnen stellen voor een eventueel eigen risico van de opstalverzekering. Herstel leiding is voor kosten eigenaar.


Vroeg me al af waar je bleef, uit jouw link vriend het volgende stuk!!!

 

een leiding zich in elk geval niet in een appartement bevindt als die leiding niet voor een eigenaar bereikbaar is zonder dat daartoe “hak- en breekwerk dient te worden verricht“. Mocht er “hak- en breekwerk” vereist zijn om lekkage te verhelpen, dan ligt de verantwoordelijkheid bij de VvE.

 

Er staat dus wat ik eerder al stelde of ik moet OOK in dewze niet goed lezen???

Snap daqt je wat gefrustreerd raakt zo af en toe en dan perse je gelijk wil halen of mij af wil branden, moet je helemaal zelf weten maar hier op dit forum, of elk ander forum, gat het erom iemand GOED te informeren, nergens anders om of in ieder geval naar beste weten!!!

Als je dan een link geeft LEES de inhoud van deze link dan eerst voor je iets roeptoetert!!!

Dank je wel Bob...

Paul

Paul

2 weken geleden

Discussie titel: Kosten lekkage warmwaterleiding

Uit de link die je hierboven aangeeft,

Uitleg van het reglement

Leidingwerken lopen door het gehele appartementencomplex. Wanneer strekt een installatie uitsluitend ten dienste van een privégedeelte van het appartementencomplex? Wanneer is een leiding in een privégedeelte alsnog gezamenlijk? Hiervoor zal precies moeten worden gekeken waar de lekkage is ontstaan.

Als de waterleiding waar zich de lekkage heeft voorgedaan tot de gemeenschappelijke zaken behoort, is zoals hierboven gemeld de VvE als vertegenwoordigster van de gezamenlijke eigenaars aansprakelijk voor de daardoor veroorzaakte schade (mede op grond van een artikel in het toepasselijke reglement).

Als de lekkage zich heeft voorgedaan in het deel van de waterleiding na de verdeler tot aan het moment dat deze leiding in de betonvloer loopt, dan is dat geen gemeenschappelijke zaak. In dat geval is de bovenbuurman aansprakelijk.[3]

Als de lekkende leiding voor de bovenbuurman slechts bereikbaar is wanneer hij hiertoe hak- en breekwerk moet verrichten, dan bevindt de leiding zich niet in het privégedeelte.[4] Dit geldt zeker in het geval de leiding een onderdeel is van een afvoerinstallatie, waarvan behoudens uitzonderingen er van uit kan worden gegaan dat deze niet uitsluitend ten dienste van één privégedeelte strekt.[5]

 

Hierin staat duidelijk dat de leiding van zodra deze in het beton zit deze weer gemeenschappelijk is, dit is ook logische de tussenvloeren zijn namelijk gezamenlijk en dus van alle eigenaren en dus van de VvE...

Als je dus moet hakken en breken in de betonvloer is de leiding gemeenschappelijk, een advocaat die wij op bezoek gehad hebben van vve-belang legde dit ook precies zo uit...

 

afvoer of waterleiding maakt niet uit, het gaat erom waar de leideing zich bevind...

 

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2011:10602