Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

DikOz

DikOz

op June 4, 2020

Discussie titel: Sparen voor groot onderhoud - maar waar?

Wij hebben ook specifiek naar een spaarrekening gezocht. Naast het deposito garantie stelsel vonden wij het belangrijk dat overboeken uitsluitend naar 1 andere bankrekening (beheerder) kon plaatsvinden. Dit om fouten in overboekingen van grote bedragen te voorkomen. Daarna kan de beheerder de rekening in kwestie betalen. Mogelijk dat dit bij een van Volksbanken allemaal kan, wij hebben nog niets geopend.

DikOz

DikOz

op May 26, 2020

Discussie titel: Schoorsteenkanalen verwijderen appartement

En bij mij ook geen ja. Doordat er 3 stemmen bij jullie zijn, valt 'meer dan de helft' en '2/3 van de stemmen' gelijk uit. De vraag is of dat de bedoeling van het reglement is. (bij 6 stemmen bestaat datzelfde probleem)

Misschien belangrijker is dat er nog andere blokkades kunnen staan in de wet of reglementen, zoiets als MR 1992 art 11 "Iedere eigenaar en gebruiker heeft het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten en de gemeenschappelijke zaken volgens de bestemming daarvan. [.....]  Hij mag geen inbreuk maken op het recht van medegebruik van de andere eigenaars en gebruikers."

 

 

DikOz

DikOz

op May 21, 2020

Discussie titel: Schoorsteenkanalen verwijderen appartement

Geeft jullie M.R. aan dat bij een verbouwing meer dan een gewone meerderheid van stemmen nodig is? Ook al pakt dat bij kleine getallen soms vreemd uit.

DikOz

DikOz

op May 4, 2020

Discussie titel: Aanstellen kascommissie

Buurman schreef:
.....    Het gaat in dat [BW-] artikel over verenigingen in het algemeen.    ....

Als je wilt weten of zo'n 'algemeen' wetsartikel ook voor een VVE geldt, onverschillig of de kascommissie wel of niet door het geldende reglement is voorgeschreven, dan zit er niets anders op dan in BW5 te kijken of een artikel uit BW2 ook voor een VVE geldt.

DikOz

DikOz

op May 2, 2020

Discussie titel: Aanstellen kascommissie

De aanstelling van de kascommissie en meer  is geregeld in BW2, artikel 48

DikOz

DikOz

op April 9, 2020

Discussie titel: Opladen accu's van elektr. fietsen in berging.

Hendrik zei: Onder ons appartementcomlex (35 app) is een ruimte waar tbv de bewoners aparte bergingen zijn gerealiseerd. In deze ruimte en ook  in de aparte bergingen worden accu's van elektrische fietsen opgeladen.   ...

"In deze ruimte" lees ik als een gemeenschappelijke zaak. Dan is de vraag wat de bestemming van die gemeenschappelijke ruimte was. Zal ongetwijfeld geen 'laadruimte' als bestemming zijn, dan is bezwaar toch kansrijk?

Maar e-bikes zijn er nu eenmaal en die moeten geladen worden. Ik zou daarom aandacht aan de veiligheidseisen stellen. Bij die Kassa uitzending kon je voor brand in accu's, die zijn niet te blussen, nog niet bij de brandweer terecht. Voor het brandgevaar van laders, die zijn wel te blussen,  zou de VVE m.i. wel degelijk kwaliteitseisen kunnen stellen. Wij doen dat in ieder geval wel voor CV-ketels en de aansluiting ervan, ook al zijn beide privé zaken.

DikOz

DikOz

op April 8, 2020

Discussie titel: Opladen accu's van elektr. fietsen in berging.

Een brandblusser? Recentelijk had het TV programma Kassa een item over accu's in e-auto's Kort door de bocht: een brandende accu van een auto is niet te blussen! Dat zal voor fiets accu ook zo zijn.Alleen specialistische bedrijven kunnen zo'n accu onderdompelen in water en wachten tot de warmte ontwikkeling ophoudt. Voor auto's minimaal  5 dagen! Ik zou mij ook zorgen maken boven zo'n ruimte!

DikOz

DikOz

op March 16, 2020

Discussie titel: Aanschaf/onderhoud buiten onderhoud om

elro schreef op February 17, 2020 [....] ik heb een vraag met betrekking tot "buiten het gewone onderhoud vallende uitgaven", bv de aanschaf van een vlaggenstok met vlag. [...]

Waarom schreef je buiten het gewone onderhoud? Dat artikel gaat volgens mij over buiten het onderhoud vallende uitgaven, of het nu gewoon (jaarlijks) onderhoud is of het niet jaarlijks onderhoud is (uit reservefonds of spoedeisend).

DikOz

DikOz

op November 22, 2019

Discussie titel: Vertaling splitsingsakte en huishoudelijk reglement

Ik kom nog even terug op de eigenlijke vraag. Die betrof het reglement en de splitsingsakte (mijn antwoord betrof echter de huurdersverklaring). Naar mijn mening zou een VvE die documenten NIET moeten (willen) vertalen. De Nederlandse documenten zijn gedeponeerd en getekend en geldig in het hele complex.

Blijft over de verhuurder en de huurder als vertaler. De verhuurder neemt een groot risico als deze de vertaling laat doen. Zelfde argument, bij geschillen tellen de Nederlandse documenten. De huurder kan ze wel laten vertalen, maar uitsluitend om de documenten ruwweg te lezen. De huurder moet begrijpen dat bij geschillen de Nederlandse documenten gelden.

Wat de huurdersverklaring betreft, onze Nederlandse versie (gebruikers/huurdersverklaring) komt als bijlage in het Huishoudelijk Reglement en de verhuurder moet zorgen dat deze in 2-voud ondertekend word door de huurder. Maar verhuurders zouden de ALV kunnen voorstellen dat zij voor hun rekening vertalingen van die verklaring willen toevoegen, die de ALV dan wel dient goed te keuren omdat het een HR stuk is.

DikOz

DikOz

op November 20, 2019

Discussie titel: Vertaling splitsingsakte en huishoudelijk reglement

Art 24 lid 1 staat dat 'hij' er voor zorgt. Hij is de verhuurder. Lijkt mij wel wenselijk dat de VvE een standaard verklaring op voorraad heeft, zodat e.e.a. goed afgedekt is, maar de verhuurder moet zorgen voor de afwikkeling en dus voor de vertaling lijkt mij. Ik wist niet dat de verhuurder ook zou moeten tekenen. Of lees je 'gebruiker' als verhuurder?