Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

aw van dijk

aw van dijk

op February 20, 2019

Discussie titel: Huisdieren; in een vrijstaande privé recreatiewoning op grond van de vve

Hallo allen, 

 

deze vraag is vast al heel vaak naar voren gekomen. Ik ben mij aan het inlezen op internet en daar tref ik net zoveel informatie aan.

De casus;

ik heb een recratiewoning op 100 m2 eigen grond en ben lid van de vve. Zowel in het HHR als de splitsingsakte/appartementsrecht (1994) staat dat honden/katten verboden zijn. Waarom worden honden/katten expliciet buitengesloten en kanarie's, goudvissen of een boaconstrictor niet. Mijn kat komt niet buiten. Wat is dan een "eigen" woning/grond waard?

De vraag;

De kantonrechter kan in overweging nemen dat een algeheel verbod op het houden van huisdieren ingrijpend is in de zin van artikel 8 EVRM en daarom slechts toelaatbaar is indien het noodzakelijk is ter bescherming van het woon- en leefgenot van de overige eigenaren. De VvE zal dat belang moeten aantonen, bijvoorbeeld aan de hand van geluidsoverlast of gezondheidsklachten die worden ervaren. Slaagt de VvE daarin niet, dan is de kans groot dat het besluit wordt vernietigd.

Over bovenstaand is vast reeds een uitspraak gedaan. Heeft iemand de uitspraak beschikbaar of zou kunnen aangeven waar ik deze kan vinden?

Alvast vriendelijk bedankt voor een reactie en de genomen tijd,

 

mw. van dijk