Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

keesvis@icloud.com

keesvis@icloud.com

op November 26, 2020

Discussie titel: Mondkapjesplicht in openbare ruimte

Heb geïnformeerd bij de Rijksoverheid. Zie onderstaande reactie:

 

Geachte heer / mevrouw,

Hieronder volgt een reactie op uw e-mail waarin u aangeeft dat uw hal, trappenhuis, lift en parkeerkelder alleen toegankelijk zijn voor publiek als iemand de deur heeft geopend. U vraagt of er per 1 december een mondkapjesplicht zal gelden voor deze ruimtes.

Uw gemeenschappelijke ruimtes zijn afsluitbaar en gelden niet als publieke ruimtes. Een mondkapjesplicht voor publieke ruimtes is daarom niet van toepassing. De informatie over het coronavirus wordt echter continu aangevuld en aangepast naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen. Voor de meest actuele informatie kunt u het beste regelmatig onze website raadplegen:

http://www.rijksoverheid.nl/coronavirus

In onderstaand nieuwsbericht kunt u meer informatie lezen over de mondkapjesplicht:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/11/19/mondkapje-verplicht-vanaf-1-december

Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

keesvis@icloud.com

keesvis@icloud.com

op November 20, 2020

Discussie titel: Mondkapjesplicht in openbare ruimte


Paul zei:

zijn die publiek toegangkelijk of enkel voor mensen die er moeten zijn????De zogenaamde gemeenschappelijke ruimte kan uitsluitend worden betreden na het verkrijgen van toegang, hetzij via de huissleutel of na het verlenen van toegang door een bewoner (intercom). Dat geldt dus voor alle bewoners, familieleden, leveranciers, schoonmakers, etc.

keesvis@icloud.com

keesvis@icloud.com

op November 19, 2020

Discussie titel: Mondkapjesplicht in openbare ruimte

Per 1 december 2020 wordt het dragen van een mondkapje verplicht in de openbare ruimte. Als voorbeelden worden door de overheid en media genoemd winkels, parkeergarages, overheidsgebouwen ed. Maar volgens mij geldt dit ook voor publiek toegankelijke ruimtes in appartementsgebouwen zoals de centrale hal, de lift en de parkeerkelder. Klopt mijn veronderstelling?

keesvis@icloud.com

keesvis@icloud.com

op November 19, 2020

Discussie titel: Corona maatregelen


Eastwood zei:

Bij de lift heb ik een mededeling opgehamgen:

Volgens advies van het RIVM is deze lift geschikt voor maxoimaal 2 personen.

en bij alle verdiepingsknoppen een pictigram. Zie bijlage

 

 Per 1 decembef gaat een mondkapjesplicht gelden voor alle voor publiek toegankelijke ruimten. Als voorbeelden worden meestal genoemd winkels, parkeergarages, overheidsgebouwen etc. Volgens mij geldt dit echter nu ook voor de algemene ruimtes en liften in appartementsgebouwen. Klopt mijn vooronderstelling?

keesvis@icloud.com

keesvis@icloud.com

op March 29, 2019

Discussie titel: Prijzen reparaties lift

Wij zijn een kleine VvE (6 leden) Onlangs werden wij geconfronteerd met een reparatie aan de lift. Er moest een frequentieregelaar vervangen worden. Kosten ruim €8.000,00. Voor dezelfde reparatie ontvingen wij van dezelfde liftenfabrikant twee jaar geleden een offerte, waarvan toen de prijs 40%(!) lager was. Desgevraagd vertelde de fabrikant, dat zij destijs aan vaste klanten belangrijke kortingen gaven, maar dat zij sindsdien door de AFM (!) teruggefloten waren en in het kader van 'level playing field' geen kortingen meer mogen verlenen. Ik kan dit moeilijk geloven vooral omdat volgens mij de AFM alleen maar over de financiele markten gaat.

Heeft iemand hier ervaring mee?