Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

elro

elro

op February 19, 2020

Discussie titel: Aanschaf/onderhoud buiten onderhoud om


Paul zei:

Op zich mag dit beslist worden mits inderdaad met een 2/3 meerderheid zie art. 52 MR 2006, de kosten van het onderhoud kun je dan tegelijk regelen in deze vergadering en moet dan opgenomen worden in het huishoudelijk reglement, als deze afwijkt van de normale kostenverdeling, dat is nu eenmaal het gevolg van het wonen in een appartement die lid is van een VvE.

 

Onderhoud van deze zaak valt hier ook onder...

 

 Dank Paul! Je zit er niet ver naast...

Ik heb inmiddels ook telefonisch contact gehad met de Juridische helpdesk van VVE belang: 

Bij aanname met een 2/3 meerderheid (MR 2006) kan er geen afwijkende kostenverdeling worden toegepast en kan een tegenstemmende eigenaar niet weigeren mee te betalen. Het onderhoud tijdens latere jaren valt dan onder de gewone onderhouds uitgaven. 

 

elro

elro

op February 17, 2020

Discussie titel: Aanschaf/onderhoud buiten onderhoud om

Onze VVE (8 appartementen) heeft te maken met het Modelreglement van 2006 en ik heb een vraag met betrekking tot "buiten het gewone onderhoud vallende uitgaven", bv de aanschaf van een vlaggenstok met vlag.
Voor deze besluiten geldt bij stemming een kwalitatieve meerderheid van 2/3.
Indien deze meerderheid behaald wordt:
a. kan een eigenaar als tegenstemmer weigeren mee te betalen?
b. hoe is dit als er in het HR is vermeld dat in deze gevallen een afwijkende kostenverdeling wordt toegepast? (aanvulling onder art 52.9)  bv. 1/8 i.p.v. het splitsingsbreukdeel.
c. valt het onderhoud van deze nieuwe zaak in de jaren erna onder het reguliere onderhoud met de gewone breukdeel kostenverdeling?