Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

Koos

Koos

op May 24, 2021

Discussie titel: Rookmelders verplicht

Vanaf juli 2022 moet elk appartement verplicht over minstens één rookmelder beschikken. Is dit een verplichting voor de individuele eigenaar of voor de VvE? Koos van Harmelen
Koos

Koos

op November 26, 2019

Discussie titel: Vertaling splitsingsakte en huishoudelijk reglement

Bedankt voor jullie reacties. Het is mij duidelijk dat het riskant is om de Splitsingakte zelf te vertalen. Eigenlijk zou, bij het opmaken van de splitsingsakte, deze direct als vertaald en gewaarmerkt moeten worden.

Het Huishoudelijk Regelment wordt in een ALV opgesteld, dat kan, volgens mij, zonder problemen vertaald worden door de eigenaar.

 

Koos

Koos

Koos

op November 26, 2019

Discussie titel: Vertaling splitsingsakte en huishoudelijk reglement


DikOz zei:

Art 24 lid 1 staat dat 'hij' er voor zorgt. Hij is de verhuurder. Lijkt mij wel wenselijk dat de VvE een standaard verklaring op voorraad heeft, zodat e.e.a. goed afgedekt is, maar de verhuurder moet zorgen voor de afwikkeling en dus voor de vertaling lijkt mij. Ik wist niet dat de verhuurder ook zou moeten tekenen. Of lees je 'gebruiker' als verhuurder?In artikel 24 staat dat de eigenaar zijn privégedeelten etc. aan een ander in gebruik kan geven waarbij die ander de verklaring moet ondertekenen. Als ik het nog eens goed lees hoeft niet de eigenaar te tekenen. De verklaring wordt in tweevoud getekend, waarbij "de ander" één exemplaar ontvangt en het tweede exemplaar bij het bestuur bewaard wordt.

Koos

Koos

op November 20, 2019

Discussie titel: Vertaling splitsingsakte en huishoudelijk reglement

Goedemorgen,

In het appartementencomplex van onze VvE worden enkele appartementen verhuurd. We hebben een nieuw bestuur, naast een beheerder, en wij, als bestuur, willen de regels omtrent verhuur tgaan oepassen omdat daar tot nu toe niet op gelet werd. Onze splitsingsakte is uit 2004, dus gebaseerd op het MR 1992. Volgens artikel 24 moet er, vóórdat er gehuurd wordt, door beide partijen en huurdersverklaring zijn ondertekend. Hierin verklaart de huurder dat hij/zij de regels van de splitsingsakte en het Huishoudelijk Reglement naleeft; deze moeten dus op zijn minst gelezen worden.

Mijn vraag: wie moet voor vertaling zorgen als de huurder anderstalig is?

Ben benieuwd naar jullie mening.

Koos