Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

Antonio

Antonio

op February 14, 2020

Discussie titel: Blokverwarming

Ons appartementenblok bestaande uit 24appartementen wordt verwarmd d.m.v. blokverwarming. Wij betalen een maandelijks voorschot en na afloop van het stookseizoen worden de digitale metertjes op afstand uitgelezen en volgt er een afrekening. Al naar gelang de afmeting van de radiator wordt het verbruik volgens de meter gecorrigeerd d.m.v. een omrekenfactor. Een kleine plaatradiator bijvoorbeeld met 0,5 en en een kolomradiator met 1,05. De afrekening geschiedt door Ista.

Nu is er een eigenaar die niet goed heeft opgelet. Bij de renovatie 8 jaar geleden heeft hij blijkbaar niet aangegeven dat er een nieuwe radiator is geplaatst. Met als gevolg dat er gedurende 8 jaar een onjuiste omrekenfactor is gehanteerd waardoor hij over een periode van 8 jaar in totaal een bedrag van 3.200,-  euro teveel heeft betaald.Hij eist dit bedrag nu terug.

Het bestuur is verdeeld. De voorzitter en de externe beheerder zijn van mening dat het bedrag in zijn geheel moet worden terugbetaald. 2 bestuursleden vragen zich af of een periode van 8 jaar niet wat lang is en zijn bereid om een bedrag van 500,- euro over het stookseizoen 2019/2020 terug te betalen. Zij vragen zich af of er sprake is van verjaring.

Hoe denken de leden van hetforum hierover? Ik ben benieuwd naar jullie reactie!