Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

Hagenflat

Hagenflat

op October 7, 2020

Discussie titel: Verhuizing

L.S.

Is er een VVE die op papier regels heeft staan waar men bij in-en uithuizing aan moet houden. 

 

Met vr. groeten

Igor van de A.J.Hagenflat,

Hagenflat

Hagenflat

op July 17, 2020

Discussie titel: Belegging

L.S.

In ons appartementencomplex komt een app vrij en wordt in de verkoop gedaan. De verkopende makelaar heeft het volgende zinnetje in de beschrijving gezte;

Het object mag alleen gekocht worden voor eigen bewoning van de eigenaar en dus niet voor beleggingsdoeleinden. Deze voorwaarde zal in de koopovereenkomst worden opgenomen.

Is dit een standaardzinnetje of specifiek voor deze woning. Wij hebben al twee eigenaren die het als belegging gekocht hebben en verhuurd hebben aan een derde.

Zijn benieuwd naar het antwoord, met vr.groeten  Igor

Hagenflat

Hagenflat

op July 7, 2020

Discussie titel: Maximale bouwkundige belasting balkons

L.S. Weet iemand wat de maximale bouwkundige belasting is van balkons bij appartementcomplexen gebouw in 1973. Dit omdat een eigenaar zijn balkon wil beleggen met tegels van 2 cm dik.. Conform de splitsingsakte is dit toegestaan en  In artikel 13 lid 4 is het: de eigenaar/gebruiker niet toegestaan de vloeren van het balkon zwaarder te doen belasten dan bouwkundig is toegestaan.

De vraag is dus "wat is de maximale belasting in kg?

Met vr. groet,  Igor

 

Hagenflat

Hagenflat

op July 2, 2020

Discussie titel: Plaatsen Airco's op het platte dak

L.S. Onze VVE kreeg onlangs een verzoek om toestemming te krijgen tot het plaatsen van airco's op het gezamenlijke dak. Het betrof een verzoek van de beweoners van de 4e etage. Het verzoek is geagendeerd op de ALV en bij de bespreking van dit punt kwamen er voors en een heleboel tegens. UIteindelijk heeft het bestuur na een verhitte discussie besloten om een commissie in het leven te roepen die moet gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Wie heeft er binnen hun VVE ervaring met dit punt en hoe is het aangepakt?

Met vr. groeten, Igor