Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

koos64

koos64

3 weken geleden

Discussie titel: invalidenparkeerplaats op VVE terrein


Buurman zei:

Dat valt of staat met de manier waarop er is besloten dat er op VVE-terrein een dergelijke plek is gekomen.

Als dit in de Splitsingsakte staat zonder verdere aanduiding zal het om een algemene mindervalide plek gaan voor VVE eigenaren. Als het een ledenbesluit is geweest zal dit (met omschrijving van gebruik) in het HHR staan. Een bezoeker is geen VVE-lid.het is een nieuw complex (net een jaar in gebruik; 49 appartementen). In de splitsingsactie hebben alle parkeerplekken een nummer. Ieder appartement heeft ook een parkeerplek (verplicht). En dan zijn er nog plekken beschikbaar zonder nadere aanduiding in de akte (wel een nummer uiteraard maar slechts "gebruik als parkeerplaats'). In de praktijk zij dit de bezoekersplekken geworden (ook alszodanig aangeduid). Bij oplevering van het gebouw en de parkeerbak (afgesloten door slagboom) was de invalidenparkeerplek als zodanig aangegeven (door de projectontwikkelaar/aannemer). Door de leden is geen expliciet besluit genomen op dit punt ("voor kennisgeving aangenomen"; het 'was' er gewoon....). Ik kan niet vinden of er een verplichting is om een invalidenparkeerplek te hebben. Weet iemand dat?

koos64

koos64

3 weken geleden

Discussie titel: invalidenparkeerplaats op VVE terrein

is een invalidenparkeerplek op het VVE parkeerterrein (niet openbaar gebied) bedoeld voor een bezoeker? of voor een bewoner (stel een invalide persoon er woont)?

toelichting: in woonwijken treft men over het algemeen géén invalidenparkeerplekken aan. Wel bij winkel/openbare gebouwen om invaliden de mogelijkheid te geven zelfstandig te winkelen/openbare gebouwen te bezoeken. invaliden die in woonwijken op bezoek gaan komen meest niet op een invalidenparkeerplek terecht. (ze stappen voor de deur uit en iemand anders zet de auto weg bijvoorbeeld). Wat je wel aantreft in woonwijken is dat BEWONERS er een speciale parkeerplek hebben dichtbij hun voordeur. 

Vraag is of je een appartementengebouw niet ook als een "woonwijkstraat" moet zien. de invalideparkeerplek is dan voor de bewoner en niet (in de eerste plaats) voor de bezoeker, zou je analoog kunnen redeneren. Niets mis mee uiteraard dat als de plek leeg is dat iemand slecht ter been er gaat staan. Maar wat te doen als er een bewoner is die invalide is en zijn/haar auto zeer regelmatig dáár parkeert.

ervaringen?