Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

Dushi

Dushi

op June 26, 2021

Discussie titel: Wateroverlast dakterras

In art. 18 staat o.a. het volgende:

 

De kosten van onderhoud, reparatie en vervanging van de dakbedekkingsmaterialen die zich bevinden onder de terrastegels of andere beloopbare materialen van het in de appartementsrechten met indices....begrepen terras, komen voor rekening van de gezamenlijke eigenaren, tenzij de eventueel aantoonbare schade te wijten is aan het handelen of nalaten van de eigenaar van het appartementsrecht met indices..... De kosten van onderhoud, reparatie en vervanging van vorenbedoelde terrastegels of andere beloopbare materialen komen voor rekening van de eigenaren van de appartementsrechten met indices....

Dushi

Dushi

op June 24, 2021

Discussie titel: Wateroverlast dakterras

Bedankt voor je reactie, helaas staat het complex er al bijna 15 jaar. Ik ben bang dat de bouwer niet meer aansprakelijk te stellen is.

Dushi

Dushi

op June 23, 2021

Discussie titel: Wateroverlast dakterras

Wij wonen sinds kort in een appartement en hebben een dakterras (40m2). In de splitsingsakte is opgenomen dat wij verantwoordelijk zijn voor de tegels die op het dakterras liggen (modelreglement 1992 is van toepassing). Nu hebben wij last van water op het terras. De afvoer (regenpijp) zit te hoog en het dak loopt af richting de woning terwijl de afvoer aan de andere (lagere) kant zit. Nu heeft het bestuur de bouwer van het complex gevraagd en die geeft aan dat er altijd water op een dak staat. Dat vind ik te kort door de bocht want op diverse plekken op het terras komt het water boven de tegels (welke ook nog op rubbers liggen) uit. Ik ben van mening dat de VVE moet zorgen voor een juiste afwatering. Klopt dit en hoe kunnen we dit het beste aanpakken?