Informatiebijeenkomst

Nu bent u klaar voor een informatiebijeenkomst, waar u kunt laten zien welke wensen er zijn om het complex te verduurzamen. Het gaat hierbij nog niet om de details, maar om de ideeën die de projectgroep heeft verzameld. Dit is geen besluitvormende bijeenkomst, maar een inspiratiesessie. Maak ruimte voor vragen en discussie. Het gaat hier om de grote lijnen voor de toekomst. Pas later volgen de nodige onderzoeken en komen er voorstellen waarover de eigenaren kunnen stemmen.
Tijdens de informatiebijeenkomst geeft u informatie over de wensen die de eigenaars hebben geuit, en wat uw eigen ideeën zijn. Wees voorzichtig met het trekken van conclusies. Wellicht veranderen bewoners nog van gedachten als ze meer informatie krijgen of met anderen praten.
Als u moet kiezen tussen zakelijk of gezellig, kies dan in deze bijeenkomst voor gezelligheid. Bijvoorbeeld met een informele sfeer en een drankje en hapje na afloop.

Tip: Nodig iemand uit van wie het VvE-gebouw al is verduurzaamd en die kan vertellen hoe dat in zijn werk is gegaan.

Evaluatie van de informatiebijeenkomst

Het is goed om de bijeenkomst uitgebreid te evalueren. Hoe was de opkomst? En de sfeer? Waren er veel opmerkingen of kritiek? Zijn er vragen gesteld die u eerst nog wilt uitzoeken? Misschien zijn er mensen naar voren gekomen die willen helpen?
Bepaal het vervolg. Na de informatiebijeenkomst kunt u vaststellen moet of er genoeg animo is voor Stap 2: een nader onderzoek naar de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat dit geld kost (denk bij grote VvE’s aan bedragen van vijf- tot tienduizend euro).
Is er voldoende belangstelling? Dan wordt het tijd om een ledenvergadering uit te schrijven waarin u het besluit neemt om onderzoek te laten uitvoeren.

Ga verder naar: Ledenvergadering

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox