Laadpunten voor elektrische auto’s

De overschakeling naar elektrische auto’s is in volle gang. Logisch dat u in de toekomstplannen voor de VvE daar rekening mee wilt houden. Deze ontwikkeling roept ook vragen op: waar gaan we die auto’s opladen, bijvoorbeeld? Als uw gebouw een eigen parkeergarage heeft, is het logisch om daar een laadinfrastructuur aan te leggen.

Het opladen van elektrische auto’s is niet los te zien van een duurzaam VvE-complex.

Het installeren van laadpalen heeft immers invloed op de elektrische installaties van het gebouw, de mogelijke installatie van zonnepanelen en de brandveiligheid. Bovendien moet u nieuwe afspraken maken over het gebruik van de parkeerplaatsen. U kunt daar dus maar beter rekening mee houden. Dat wil echter niet zeggen dat u de aanleg van laadpalen moet opnemen in uw begroting. Het kan slimmer zijn om deze plannen los van de verbouwing te ontwikkelen. De redenen hiervoor zijn simpel: het aanleggen van een infrastructuur zal niet iedereen interesseren, terwijl de verbouwing wel iedereen aangaat. Bovendien is een laad-infrastructuur eenvoudiger en sneller te realiseren dan een grote verbouwing. Mogelijk is de laadinfra veel eerder klaar dan de rest van de bouwplannen.

Kijk voor informatie over laadoplossingen voor VvE’s op de website www.vveladen.nl. Op deze website vindt u een uitgebreide brochure speciaal voor VvE’s en ook een werkplan (bijlage A), waarmee u zelf aan de slag kunt.

Ga verder naar: Presentatie en besluitvorming

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox