Randvoorwaarden en subsidies

U hebt nu een goed beeld gekregen van de huidige stand van zaken en van de bewonerswensen. Dus kunt u waarschijnlijk al een aantal voorwaarden bedenken waaronder de bewoners mee willen doen. Ook is het verstandig om nu al na te denken over de kosten voor de eerste onderzoeken en procesbegeleiding.
Bekijk ook alvast de verschillende subsidiemogelijkheden. Er zijn onder meer subsidies voor energieadvies, het opstellen van een duurzaam meerjarenonderhoudsplan, proces-begeleiding en uitvoering. Kijk voor landelijke subsidies op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) en voor lokale subsidies op de website van uw gemeente, www.energiesubsidiewijzer.nl

Onafhankelijk advies

Ga voor onafhankelijk advies. En blijf zo breed mogelijk kijken. Schakel dus nog geen aannemer in, maar maak liever gebruik van de adviseurs van VvE Belang of een gespecialiseerd adviesbureau. Ook bieden sommige lokale energiecoöperaties advies aan VvE’s. Zij kunnen uw appartementencomplex in kaart brengen en een rapport opstellen over de mogelijkheden om energie te besparen of op te wekken. U krijgt ook een beeld van de kosten en de besparingen. Op basis van de offertes voor het vervolgonderzoek kunt u een voorstel maken voor de ledenvergadering.

Ga verder naar: Kleine VvE’s

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox