ONLINE VAKOPLEIDING JURIDISCH

mr. J.A. (John) Liewes | VvE BelangHet is voorlopig helaas niet mogelijk om de populaire tweedaagse vakopleiding ‘live’ te verzorgen. Bij het secretariaat van VvE Belang komen regelmatig vragen binnen wanneer deelname aan de opleiding weer mogelijk is. Het eerlijke antwoord: we weten het niet.

Daarom kunt u het juridische deel van de opleiding in kleine groepen online volgen. Dus gewoon thuis achter uw eigen pc of laptop. U kunt ook vragen stellen, tenminste als u beschikt over een microfoon en camera. Het enige wat ontbreekt, is de catering…

Aanmelden kan hier:  Inschrijven vakopleiding

De eerste online cursus heeft al plaatsgevonden. De cursisten waren positief verrast over de interactie die op deze manier toch kon plaatsvinden.

PROGRAMMA

Het programma van de dag vindt u hieronder. We zijn flexibel: op basis van uw inbreng kunnen we wijzigingen en/of aanvullingen aanbrengen.

09:30 - 10:00

 Voorstellen, uitleg programma

10:00 - 10:45

 Theorie: wettelijk kader VvE

10:45 - 11:15

 Opdracht: vragen wettelijk kader VvE

11:15 - 12:15

 Theorie: nabespreken opdracht + theorie splitsingsreglementen en besluitvorming tijdens de vergadering (i.v.m. corona).

12:15 - 13:00

 Lunchpauze

13:00 - 13:30

 Opdracht: jurisprudentie

13:30 - 14:00

 Nabespreken jurisprudentie

14:00 - 15:00

 Actualiteiten (o.a. lenen, sparen, financieren, verhuur, AVG, verduurzamen, verbouw, airco, oplaadpunten, scootmobiels).

15:00 - 15:30

 Samenvatting, evaluatie, vragen.

OPTIMAAL DEELNEMEN

Voor deze dag maken we gebruik van het programma Teams van Microsoft. Hiervoor hoeft u zelf niets te installeren op uw computer. U ontvangt van ons de uitnodiging om deel te nemen.

Tip: hebt u geen Microsoft Office 365? Maak dan een (gratis) Microsoft-account aan.

MICROSOFT TEAMS

Zo werkt Microsoft Teams:  Uitleg

Dit hebt u nodig om optimaal en interactief deel te nemen:

  • computer (of laptop) met geluid, microfoon en camera (webcam). Hebt u die niet? Dan kunt u wel deelnemen maar de beleving en interactie zijn natuurlijk minder.
  • een goede internetverbinding.

U hebt geen speciale software nodig.

OPDRACHTEN

Tijdens de cursusdag gaat u regelmatig even offline voor het uitwerken van een opdracht. Ook lassen we van tijd tot tijd een korte pauze in.