Bereid uw VvE voor op deze wetgeving!

Vanaf 25 mei a.s. moeten alle organisatie voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit heeft grote gevolgen voor elke vereniging die persoonsgegevens registreert en bewerkt.

VvE-besturen houden ook persoonsgegevens bij. Daarbij kunt u denken aan simpele dingen als namen en adressen, maar ook aan kentekens (als u over een parkeergarage beschikt) en medische gegevens (scootmobiel!). Al die gegevens vallen onder de wet.

Wat moet u doen?

Iedere organisatie heeft een zogenaamde documentatieplicht. Dat betekent dat iedereen moet kunnen aantonen alle stappen (facetten) van de Wet te hebben doorlopen en te hebben vastgelegd. VvE Belang zorgt er – in samenwerking met Stichting AVG - voor dat u uw VvE eenvoudig en voordelig 'AVG-proof' maakt.

Hoe?

Wij bieden u een tweetal opties:

• U kunt een licentie aanschaffen en daarbij kunt u deelnemen aan een van de drie extra bijeenkomsten. Klik hieronder op de button voor aanmelden van deze bijeenkomsten.

De drie extra bijeenkomsten zijn op:

• 6 juni in Hotel Oud London te Zeist
  • 20 juni in Van der Valk  De Cantharel Apeldoorn te Ugchelen
  • 27 juni in Van der Valk Den Haag te Wassenaar

De bijeenkomsten starten om 15.00 uur en eindigen om 17.00 uur.

Voor aangeslotenen bij VvE Belang bedragen de kosten van deelname (inclusief een licentie voor het stappenplan) € 60,-- p.p. Introducés betalen voor deelname aan de bijeenkomst € 30,-- p.p. (incl. btw).

Bijeenkomsten

OF

• U kunt alleen de  licentie op het stappenplan AVG aanschaffen.

Licentie

Stichting AVG heeft een stappenplan ontwikkeld. VvE Belang heeft dit stappenplan en de daarbij behorende documenten passend gemaakt voor de VvE. Bij de documenten moet u o.a. denken aan de geheimhoudingsverklaring, toestemmingsverklaring, privacybeleid en verwerkersovereenkomst.

U kunt met uw VvE een licentie op dit stappenplan kopen. U wordt door het programma door middel van toelichting, uitleg en filmpjes geholpen bij het invullen van de vragen in het stappenplan.

De licentiekosten bedragen € 30,- (incl. btw) voor aangesloten VvE's en € 60,- (incl. btw) voor niet-aangesloten VvE's. De licentie is geldig tot 1 juni 2019.

Licentie