Komt u naar de GRATIS informatiebijeenkomsten?

Geplaatst door Michiel Simons (michiel) op 22-07-2019
NIEUWS >> ALGEMEEN (overal)

Zien we u dit najaar?

De aanmeldingen voor onze informatiebijeenkomsten in het najaar stromen binnen. Sommige locaties zijn al voor een groot deel volgeboekt. Wilt u verzekerd zijn van een plaats? Meld u dan snel aan! Klik hier om u aan te melden.

Data en locaties najaar 2019

Woensdag 23 oktober Congrescentrum 1931 te ‘s-Hertogenbosch

Donderdag 31 oktober Evoluon te Eindhoven

Maandag 4 november IJsselhallen te Zwolle

Woensdag 13 november

óf donderdag 14 november Ahoy te Rotterdam (dus keuze uit twee dagen)

Dinsdag 19 november Expo te Haarlemmermeer

Donderdag 21 november Papendal te Arnhem

Maandag 25 november MartiniPlaza te Groningen

Woensdag 27 november Jaarbeurs te Utrecht (keuze uit dag- of avondprogramma)

Programma informatiebijeenkomsten

9.00 - 10.30 uur - ontvangst en gelegenheid tot bezoek informatiebeurs

10.30 uur - plenaire opening - stand van zaken en actualiteiten

11.45 - 13.15 uur - lunch en gelegenheid tot bezoek informatiebeurs

13.15 uur - Presentaties deel I

14.15 - 15.30 uur - pauze en gelegenheid tot bezoek informatiebeurs

15.30 uur - Presentaties deel II

16.30 - 17.00 uur - borrel

 

 

10.30 uur plenaire bijeenkomst: uw VvE anno 2019 – en verder

Kees Oomen, directeur van VvE Belang, praat u bij over een groot aantal onderwerpen waarmee u als VvE-bestuurder te maken krijgt. VvE Belang helpt u bij het oplossen van de diverse vraagstukken waarmee u geconfronteerd wordt. En natuurlijk kunt u over een aantal onderwerpen ook stemmen en zo uw mening geven. Daardoor kan VvE Belang u nog beter van dienst zijn!

 

Presentaties deel I – 13.15 – 14.15 uur

  1. Brand & brandveiligheid

We horen en lezen wekelijks over woningbranden. U wilt niet dat uw bewoners te maken krijgen met brand in uw appartementencomplex. Dus wilt u veel gemaakte fouten zo veel mogelijk voorkomen. Wat kunt ú doen om uw complex brandveilig te maken? En als er toch brand uitbreekt; wat kunt – of moet – u dan doen?

  1. Isoleren & ventileren: het een kan niet zonder het ander

Isoleren is hét motto van deze tijd. Het is voor de meeste VvE’s de eerste stap om te komen tot energiebesparing. Maar isoleren betekent altijd: ook ventileren. Dan zorgt u ervoor dat uw bewoners kunnen genieten van een goed, gezond en comfortabel binnenklimaat. U krijgt een overzicht van de mogelijkheden.

  1. Langer zelfstandig wonen

U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen in uw fijne appartement. In de toekomst zijn daar misschien aanpassingen voor nodig: een traplift, een AED of een plaats waar u scootmobielen kunt stallen. En welk alternatief is er voor de sleutelkastjes aan de gevel? De Wmo biedt mogelijkheden, maar hoe pakt u de aanvragen voor de aanpassingen aan?

 

Presentaties deel II – 15.30 – 16.30 uur

  1. Laadpalen voor uw VvE

Ook in úw VvE zal steeds vaker de vraag klinken: ‘Kan ik een laadpaal krijgen? Ik wil elektrisch gaan rijden. Dan wilt u natuurlijk een goed antwoord op die vraag hebben. Deze presentatie geeft u een overzicht van de mogelijkheden van laadinfrastructuur op het terrein van de VvE. Uw vragen zijn natuurlijk ook welkom.

  1. Bouwkundige problemen; hoe kunt u die voorkomen?

De bouwkundigen van VvE Belang krijgen dagelijks vragen over bouwkundige fouten. Ze kunnen er zo langzamerhand een boek over schrijven. In deze presentatie krijgt u een overzicht van bouwkundige fouten die ze regelmatig tegenkomen. En we vertellen u ook hoe u ervoor kunt zorgen dat die fouten in uw complex in elk geval niet voorkomen.

  1. Wat zegt de rechter?

Komen de leden en het VvE-bestuur er samen niet uit? Dan hebt u een probleem. Kiest u voor bemiddeling of stapt u naar de rechter? Hoe gaat die dan om met VvE-geschillen in het kader van overlast, privacy, verbouwingen, boetes etc.? En hoe zit het met de stemverhouding? U krijgt een aantal voorbeelden van recente uitspraken.

 

Avondbijeenkomst Utrecht

Deze vindt plaats op woensdag 27 november van 18.30 tot 22.00 uur. Naast de plenaire bijeenkomst kunt u na de pauze kiezen uit drie presentaties waarvan u hierboven de beschrijving vindt:

  1. Laadpalen voor uw VvE
  1. Bouwkundige problemen; hoe kunt u die voorkomen?
  1. Wat zegt de rechter?

 

Terug