PROGRAMMA OVERZICHT INFORMATIEBIJEENKOMSTEN VVE BELANG 2018

De volgende informatiebijeenkomsten van VvE Belang zullen in 2018 plaatsvinden:

Rotterdam: dinsdag 16 oktober 2018 - Ahoy VOL

Roosendaal: maandag 22 oktober 2018 - De Kring

Den Bosch: donderdag 25 oktober 2018 - 1931 Congrescentrum

Apeldoorn: maandag 29 oktober 2018 - Omnisport

Zwolle: donderdag 1 november 2018 - IJsselhallen

Utrecht: maandag 5 november 2018 - Supernova Jaarbeurs

Maastricht: woensdag 7 november 2018 - Mecc

Groningen: maandag 12 november 2018 - Martini Plaza

Eindhoven: woensdag 14 november 2018 - Evoluon

Haarlemmermeer: maandag 19 november 2018 - Expo Haarlemmermeer

Arnhem: donderdag 22 november 2018 - Papendal

Den Haag: maandag 26 november 2018 - Louwman Museum VOL

Ook dit jaar hebben we weer een aantrekkelijk programma voor u samengesteld. U krijgt heel veel informatie over alle zaken waarmee u als VvE-bestuurder te maken krijgt: onderhoud en beheer, verzekeringen, energiebesparing en het bestuur van uw VvE. U bent van harte welkom om u te laten informeren. Koffie, thee en broodjes staan klaar! Deelname is  - zoals u gewend bent van VvE Belang - gratis!

Helaas zijn de informatiebijeenkomsten in Rotterdam, Den Haag en Utrecht dagprogramma volgeboekt. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom bij één van onze andere bijeenkomsten.

AANMELDEN

09.30 uur: ontvangst; de informatiemarkt is open!

10.45 uur: VvE-actualiteiten, zoals:
  • Nieuw klimaatakkoord
  • Aardgasloos
  • Laadpalen
  • Nieuwe ontwikkeling op gebied van Wet- en regelgeving

12.00 uur Lunch; gelegenheid voor bezoek informatiemarkt

13.15 uur: U kunt een keuze maken uit drie presentaties:

• 1. Rookgasafvoer renoveren? Of meteen aardgasloos? Hier zijn de tips!   Veel VvE’s vragen zich af waarom het rookgaskanaal moet worden gerenoveerd? Hoe moet het dan met de ketel(s). Hoe pakken we dat aan? Of gaan we meteen naar een aardgasloos gebouw?  Welke alternatieven zijn er? Wat is in onze situatie de beste oplossing? U krijgt een voorbeeld  uit de dagelijkse praktijk van de VvE.
  • 2. Duurzaamheid en preventie zorgen voor langer woongenot in uw gebouw! Steeds meer VvE’s investeren in duurzaamheid en preventie. Of het nu gaat om zonnepanelen, warmtepompen, of laadpalen. En nieuwe investeringen brengen nieuwe risico’s met zich mee. Hoe beter u met de risico’s van de VvE omgaat, hoe fijner u er woont. Risico-experts geven u  belangrijke tips en trucs.
  • 3. Juridisch alles geregeld; van AVG tot digitaal stemmen – en meer!  Komen de leden en het VvE-bestuur er samen niet uit? Dan gaat u naar de rechter. Hoe gaat die om met VvE-geschillen? Bijvoorbeeld als het gaat om overlast,  privacy, langer zelfstandig wonen, stemrecht, verbouwingen, uitvoering onderhoud en medewerking, het opleggen van boetes bij overtredingen, etc. U krijgt een aantal voorbeelden van recente uitspraken.

14.15 uur: pauze en gelegenheid voor bezoek informatiemarkt

15.15 uur: u kunt een keuze maken uit drie presentaties:

• 1. Energiebesparing in uw VvE; zo krijgt u de leden mee! U wilt uw gebouw verduurzamen. Energiebesparing is daarvan een belangrijk onderdeel.  U maakt een plan voor uw verduurzamingsproject, maar dan staat u voor een nieuwe uitdaging: hoe krijgt u de leden mee? Tips voor slimme communicatie, waardoor een gekwalificeerde meerderheid geen probleem hoeft te zijn! Is de VvE Energiebespaarlening iets voor uw VvE? Wat zijn de mogelijkheden?
  • 2. De buren huren. Geen probleem?! In veel complexen wonen eigenaren en huurders naast elkaar. Dat roept vragen op. Moet verhuur onbeperkt mogelijk zijn, of moet dit juist aan banden worden gelegd? Wat zijn de regels en hoe is de praktijk?  Welke rol speelt de bestemming hierbij? Hoe zorgen we ervoor dat huurders en eigenaars niet alleen naast maar ook mét elkaar wonen?
  • 3. Zonnestroom voor uw VvE. Samen met de VvE Zonnecoach! Wat is zonnestroom en wat is mogelijk in uw complex? U staat voor een aantal technische, sociale, juridische en financiële uitdagingen. Wij bieden u de noodzakelijke handvatten. In het gebied waar Enexis Groep actief is, kan de VvE Zonnecoach u gratis helpen bij het gehele traject van onderzoek tot en met installatie. Woont u niet in Enexis-gebied? Dan kan VvE Belang u bijstaan in het traject.

16.15 uur: afsluiting programma met borrel en gelegenheid tot bezoeken informatiemarkt

17.00 uur: Einde bijeenkomst

Extra avondprogramma in Supernova Jaarbeurs Utrecht

18.30 uur: ontvangst; de informatiemarkt is open

19.30 uur: VvE-actualiteiten, zoals:

• Nieuw klimaatakkoord
  • Aardgasloos
  • Laadpalen
  • Nieuwe ontwikkeling op gebied van Wet- en regelgeving

20.30 uur: pauze; gelegenheid voor bezoek aan informatiemarkt

• 1.  Rookgasafvoer renoveren? Of meteen aardgasloos? Hier zijn de tips!
  • 2. Juridisch alles geregeld; van AVG tot digitaal stemmen – en meer!
  • 3. Zonnestroom voor uw VvE. Samen met de VvE Zonnecoach!

22.00 uur: einde bijeenkomst

Wij zien u graag bij één van onze informatiebijeenkomsten! De belangstelling voor de presentaties is elk jaar groot. Wacht dus niet te lang met uw inschrijving.

Neem u mobiele telefoon mee want ook dit jaar kunt u weer stemmen en uw mening geven over een aantal onderwerpen.

AANMELDEN