JAARCONGRES VVE BELANG


Op maandag 4 december 2017 heeft het Jaarcongres plaatsgevonden in het NBC te Nieuwegein

Deze dag, speciaal voor aangeslotenen, was een zeer groot succes. Wij hebben meer dan 1100 gasten mogen verwelkomen.

Wij danken u allen voor uw aanwezigheid.

 

De sprekers op het VvE Belang Jaarcongres 2017:      

Jacqueline Cramer

De meesten van ons kennen prof. dr. Jacqueline Cramer als oud-minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het kabinet Balkenende IV. Anno 2017 is ze vooral actief als adviseur op het gebied van de circulaire economie. Jacqueline Cramer is daarnaast ook voorzitter van het VvE-bestuur in een appartementencomplex in Amsterdam. Ook daar is duurzaamheid vanzelfsprekend een belangrijk thema.

Haar motieven om met veel energie en enthousiasme met duurzaamheid bezig te zijn, vat ze kernachtig samen: " Ik wil er graag aan bijdragen dat mijn kleinkinderen ook in een leefbare wereld wonen."

 

 

 

Herman Pleij

Prof.dr. Herman Pleij ging in 2008 met emeritaat als hoogleraar in de Nederlandse letterkunde, met als specialisatie de Middeleeuwse literatuur. Hij is vaak te zien en te horen in diverse televisieprogramma´s en op congressen. Dan geeft hij zijn visie als cultuurhistoricus op tal van actuele onderwerpen, die hij graag in een historische context plaats. En dat alles met een knipoog naar de Nederlandse volksaard.

In zijn presentatie tijdens het Jaarcongres vertelt hij op humoristische wijze over de bestuurscultuur van de Nederlander én over de ideeënrijkdom die daaruit is ontstaan. " Dit maken we zelf wel uit!", maar is dat wel zo?