Is een warmtepomp voor onze VvE een goed idee?

Bent u op zoek naar manieren om uw VvE te verduurzamen en uw gasverbruik te verminderen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met de huidige hoge energieprijzen is het belangrijk om te zoeken naar duurzame alternatieven. Een warmtepomp kan een goede optie zijn voor uw VvE, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

In onze gratis workshop “Duurzame oplossingen voor VvE’s: warmtepompen en vermindering gasverbruik” bespreken we alle opties en geven we u praktische handvatten om uw VvE te verduurzamen. We laten zien hoe u door middel van warmtepompen en andere duurzame oplossingen uw gasverbruik kunt verminderen en uw VvE toekomstbestendig kunt maken.

Deskundige energieadviseurs van VvE Belang staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Na afloop van de workshop heeft u alle kennis en tools in huis om een start te maken met het verduurzamen van uw VvE.

Maar dat is nog lang niet alles! Tijdens de Voorlichtingsbijeenkomst 2023 komen nog vele andere essentiële VvE gerelateerde onderwerpen aan bod die van belang zijn voor een deugdelijk VvE Bestuur.

 • Het programma:

  Het programma biedt een mix van informatie voor startende en ervaren VvE-bestuurders.

  •  Een plenaire bijeenkomst in de ochtend
  •  interessante workshops en presentaties na de lunch
  •  een uitgebreide informatiebeurs met producten en diensten voor de VvE.

  9.00 uur: Ontvangst en gelegenheid om de informatiebeurs te bezoeken
  Tijd voor een (hernieuwde) kennismaking met de standhouders op de beursvloer.
  En natuurlijk voor een kop koffie/thee en bijpraten met collega-bestuurders

  10.30 uur: Plenaire opening: actualiteiten in het VvE-domein
  Kees Oomen, directeur van VvE Belang, praat u bij over de belangrijkste actualiteiten binnen het VvE-domein: nieuwe wet- en regelgeving, subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden. Daarnaast gaat hij in op actualiteiten op het gebied van energie en duurzaamheid. Weer in één dag VvE-actueel? Zorg dat u erbij bent!

  11.45 uur: Lunchpauze
  U geniet van een heerlijke broodjeslunch en natuurlijk hebt u volop gelegenheid om de informatiebeurs te bezoeken.

  13.15 uur: Workshops deel 1
  1. Duurzame oplossingen voor VvE’s: warmtepompen en vermindering gasverbruik

  Met de huidige (hoge) energieprijzen zijn we op zoek naar geschikte alternatieven. Ontdek hoe u uw VvE kunt verduurzamen met warmtepompen. VvE Belang zet de opties voor u op een rij. Neem deel aan onze workshop en leer hoe u gasverbruik kunt verminderen

  2. Juridische actualiteiten

  De juridische specialisten van VvE Belang nemen u mee in de meest recente actualiteiten. Verrijk uw juridische inzicht en ondersteun uw VvE door deel te nemen aan onze informatieve workshop over juridische actualiteiten en VvE-gerelateerde uitspraken.

  3. Handvatten voor een kansrijke subsidie- en financieringsaanvraag

  Een fout in een subsidie- of financieringsaanvraag is snel gemaakt en kan u veel tijd of geld kosten. Ontdek hoe u succesvol financiering en subsidie kunt aanvragen voor uw VvE. Aan de orde komen de mogelijkheden bij TEN31, SVn, Crowdfunding en het Nationaal Warmtefonds.

  14.15 uur: Middagpauze en gelegenheid voor een bezoek aan de informatiebeurs
  Middagpauze waarin u de mogelijkheid heeft om de workshops na te bespreken, de informatiebeurs te bezoeken en natuurlijk een kopje koffie of thee te drinken

  15.30 uur: Workshops deel 2
  1. Het geheim van goed opdrachtgeverschap

  Een actieve VvE heeft via het MJOP inzicht in de bouwtechnische staat van haar gebouw. Welk onderhoud is nodig, en wanneer moet het worden uitgevoerd? Goed opdrachtgeverschap is cruciaal. Dat betekent dat alle afspraken goed zijn vastgelegd en dat de juiste werkzaamheden op tijd(!) zijn uitgevoerd.

  2. Praktische oplossingen tegen overlast in de VvE

  Hoe gaat u effectief om met overlast en handhaving in úw complex? Welke mogelijkheden hebt u om overlastgevers eigenaars en huurders aan te pakken? Wanneer moet u wel (en wanneer juist niet) optreden tegen overlast? Wat is een goed boetereglement? U krijgt veel bruikbare en praktische tips.

  3. Verdiep uw kennis over laadpunten voor de VvE

  Experts van het VVE Laadloket geven uitgebreide informatie over de besluitvorming en realisatie van laadpunten bij VvE-complexen. Technische informatie én alles over slim laden en capaciteitsverzwaring. Ook de kostenverdeling en de brandveiligheid komen aan bod tijdens deze workshop.

  16.15 uur: Afsluiting
  Afsluiting van het programma met een borrel en bitterballen: u kunt nog gezellig even napraten met uw medebestuurders

  17.00 uur: Einde programma
  Einde van het programma. Wij hopen u bij de volgende editie weer te mogen ontvangen

Aanmelden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van warmtepompen, het verminderen van gasverbruin en alle andere onderwerpen die aan bod komen tijdens de Voorlichtingsbijeenkomst 2023? Meld u dan nu aan en krijg inzichten en kennis die van onschatbare waarde zijn voor het succesvol besturen van uw VvE. Wij hopen u te mogen verwelkomen op onze Voorlichtingsbijeenkomst 2023!

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox