06 - 01 - 22

Uw appartement en WOZ: U betaalt twee keer belasting!

Uw appartement en WOZ: Betaalt u twee keer belasting over geld dat niet eens van u is? Doe een gratis check of uw WOZ-waarde wel in orde is. Dit kost u maar een paar minuten.

Uw VvE heeft een reservefonds. Daarin spaart u voor groot onderhoud. Dat is mooi én het is verplicht. Zo staat uw gebouw er piekfijn bij en behoudt het zijn waarde.
Onlangs is gebleken dat uw aandeel in het reservefonds op een onjuiste manier wordt meegenomen in de WOZ-waarde van uw appartementen.

Reservefonds en de WOZ

De gemeente dient namelijk uw aandeel in het reservefonds in mindering te brengen op de verkoopwaarde van uw appartement. Dat heeft de rechter recent nog in 2019, maar ook zelfs al in 1993(!) bepaald. Deze verkoopprijs vindt de gemeente in het Kadaster van vergelijkbare appartementen. Zo bepaalt de gemeente de WOZ-waarde van uw appartement. U betaalt over uw aandeel in het reservefonds in principe 2 keer belasting, want u moet uw aandeel in het reservefonds ook opgeven in Box 3 van de Inkomstenbelasting. Dit is een ontoelaatbare dubbele heffing

U kunt hier iets aan doen

Heeft u onlangs de WOZ-beschikking ontvangen, of valt deze beschikking binnenkort op uw deurmat? Vraagt u zich dan af of die wel klopt. U betaalt misschien te veel onroerendezaakbelasting. Dat is lastig te controleren, daarom kunnen wij u helpen. Wij werken samen met de WOZ Experts van Nederland, Previcus Vastgoed uit Boxmeer. Zij controleren GRATIS de WOZ-waarde voor u. Als blijkt dat u te veel betaalt, wordt er ook GRATIS bezwaar gemaakt voor u.

Deze controle en de eventuele procedure is en blijft gratis voor u. U loopt dus geen financieel risico. Het kost u slechts twee minuten. Daarmee kunt u wellicht eenvoudig en snel geld besparen.

 

 

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox