Laatste nieuws

VvE Kennisbank

Brandveiligheid elektrische auto’s

Hebt u leden die elektrisch (willen) rijden? Dan krijgt u waarschijnlijk te maken met bewoners die zich zorgen maken over de brandveiligheid van elektrische auto’s op uw terrein. Onterecht, zo blijkt uit onderzoek van CE Delft. Er heeft zich nog geen incident in een parkeergarage voorgedaan waarbij een brand is ontstaan door een elektrische auto.

Lees meer

Podcast: ‘Zonnepanelen op VvE-daken’

Zonnepanelen worden steeds populairder, o.a. vanwege de stijgende energieprijzen en de subsidiemogelijkheden. Bij VvE belang komen dagelijks veel vragen binnen. Daarom hebben we een podcast opgenomen waarin alle onderwerpen aan bod komen.

Lees meer

Niet meer digitaal vergaderen – of wel?

In de periode dat we met de COVID-19-pandemie te maken hadden, was het mogelijk om online te vergaderen.

Lees meer

Webinar: Wijzigen splitsingsreglement

Splitsingsakte of splitsingsreglement? Hoe zat het nou ook alweer? Met ons webinar 'Wijziging splitsingsreglement' wordt u weer helemaal bijgepraat en weet u wat uw mogelijkheden zijn tot het wijzigen van het splitsingsreglement.

Lees meer

Warmtepomp verplicht bij vervanging cv-ketel

Het was een simpele mededeling op 17 mei jl.: vanaf 2026 kunt u uw cv-ketel alleen nog vervangen in combinatie met warmtepomp. Bij het bedenken van dit plan is niet goed nagedacht over de positie van de VvE. We zetten de ‘uitdagingen’ op een rij.

Lees meer

Banken; werken ze voor of tegen de VvE?

Als VvE hebt u een spaarrekening bij een bank. Daar brengt u de gelden van het reservefonds onder. U voldoet daarmee aan de wettelijke verplichting om te sparen voor groot onderhoud. Wat nu als de bank die spaarrekening simpelweg opheft?

Lees meer

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox