Laatste nieuws

Cv-onderhoud wordt onmogelijk gemaakt voor VvE’s

Weet u niet wat de conditie van uw rookgasafvoer is? Dan loopt u het risico dat er géén onderhoud meer wordt gepleegd aan uw ketels. De ‘Gasketelwet’, die vorig jaar in werking is getreden, brengt de nodige verantwoordelijkheden voor VvE-bestuurders met zich mee. Uit de vele vragen die bij VvE Belang binnenkomen over dit onderwerp, blijkt dat er nog veel onduidelijkheid is.

Lees meer

Stekkerladen in VvE-parkeergarage verboden

Laadt u uw auto in de parkeergarage van uw appartementencomplex nog met een stekker? Dat mag niet meer als u dit jaar laadpunten hebt gerealiseerd in de parkeergarage.

Lees meer

Salderingsregeling blijft voorlopig in stand

De bestaande salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig gehandhaafd. Een goed bericht voor eigenaars van zonnepanelen die hun verdienmodel zagen ‘verdampen’. Zij kunnen dus – voorlopig – blijven profiteren van de opbrengsten van de stroom die ze terugleveren aan het net. Een meerderheid van de Eerste Kamer zal tegen het voorstel stemmen waarin de salderingsregeling stapsgewijs vanaf 2025 wordt afgebouwd.

Lees meer

Voorkom inbraak met deze maatregelen – Tips van het Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het aantal inbraken daalt in veel gemeenten al een paar jaar. Maar inbrekers zijn nog altijd actief: gemiddeld wordt er 62 keer per dag ingebroken in woningen. Beveilig uw gebouw en uw appartement. En doe het samen met het Politie Keurmerk Veilig Wonen! Hieronder vindt u een aantal tips waarmee u de kans op inbraak een stuk kleiner maakt.

Lees meer

Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

Op 1 januari jl. is de Omgevingswet in werking getreden. In deze nieuwe wet vallen heel veel voormalige wetten samen. Voortaan gaat u voor het aanvragen van vergunningen etc. naar het digitale Omgevingsloket. Onderdeel van de Omgevingswet is de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).

Lees meer

Tips voor uw VvE in 2024

Een nieuw jaar zorgt voor nieuwe uitdagingen, ook voor de VvE-bestuurder en -beheerder. Én voor de individuele appartementseigenaar. We delen graag een aantal tips met u.

Lees meer

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox