Laatste nieuws

Tariefplafond voor blokaansluitingen is onrechtvaardig voor appartementseigenaars

Er komt een tegemoetkoming in de energiekosten voor huishoudens achter een blokaansluiting. Vergeleken met de regeling voor het reguliere prijsplafond valt de regeling voor blokaansluitingen nadelig uit voor de betrokken huishoudens.

Lees meer

Permanente wet digitaal vergaderen

In de Periode waarin we te maken hadden met het Covid-19-virus werd een tijdelijke Wet Justitie en Veiligheid tot stand gebracht. Tijdelijk, want vanaf 1 februari a.s. is digitaal vergaderen niet meer mogelijk. De internetconsultatie voor de permanente wet eindigt op 6 februari a.s.

Lees meer

Btw-tarief op zonnepanelen naar 0% in 2023

Sinds 1 januari jl. geldt voor de plaatsing van zonnepanelen op een woongebouw niet meer het 21 %-tarief maar wordt een 0 %-tarief gehanteerd. De installateur moet sinds 1 januari nul procent btw in rekening brengen. Er is dus niets meer terug te vragen.

Lees meer

Aandeel in het reservefonds belast in box 3

Is de reserve van de VvE spaargeld of belegging? De fiscus zegt: belegging. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden merkt echter in één geval het reservefonds aan als spaargeld. Daarvoor geldt een veel lager rendement: 0,12 %. De uitspraak kan gevolgen hebben voor alle VvE’s. Dat is overigens nog niet zeker.

Lees meer

Coachingsdag Monument

Beheert uw VvE een rijksmonument dat in gebruik is als ‘woonhuis’? Voor het onderhoud en de restauratie van uw gebouw is er de Instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten (‘woonhuisregeling’). VvE Belang en Vereniging Bewoond^Bewaard organiseren een Coachingsdag Monument op donderdag 23 februari a.s.

Lees meer

VvE Belang telefonisch niet bereikbaar & Terugblik op het jaar 2022

In de komende kerstperiode zal VvE Belang gesloten zijn van 23 december tot en met 1 januari. Hoewel wij dan telefonisch niet bereikbaar zullen zijn, blijft onze uitgebreide kennisbank uiteraard wel beschikbaar.

Lees meer

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox