Laatste nieuws

VvE Kennisbank

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen uitgesteld

Goed nieuws voor eigenaars van zonnepanelen: de afbouw van de salderingsregeling is uitgesteld tot 1 januari 2024. U kunt dus nog twee jaar de opgewekte stroom salderen. Nog geen zonnepanelen? Neem contact op met de VvE Zonnecoach van VvE Belang.

Lagere energiebelasting compenseert (deels) hogere energierekening

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen, en daardoor wordt de energierekening voor veel huishoudens een stuk hoger. Het Kabinet heeft besloten om dit gedeeltelijk te compenseren via verlaging van de energiebelastingen op elektriciteit.

Subsidie oplaadpuntenadvies VvE’s gaat op 24 januari open

Hebt u plannen voor de installatie van oplaadpunten voor elektrische auto’s? Dan kunt u een deskundig advies goed gebruiken. Voor de advieskosten kunt u subsidie aanvragen.

Appartement verkopen? Een energielabel is verplicht!

Wilt u uw appartement gaan verkopen? Dan moet u een geldig energielabel tonen. De labelklasse moet ook in de te koop-advertentie staan, en zelfs op Facebook als u aandacht vraagt voor uw appartement. Anders riskeert u een boete.

Uw appartement en WOZ: U betaalt twee keer belasting!

Uw appartement en WOZ: Betaalt u twee keer belasting over geld dat niet eens van u is? Doe een gratis check of uw WOZ-waarde wel in orde is. Dit kost u maar een paar minuten.

Een reclamedoek voor ons gebouw; wat doen we daarmee?

Er wordt een enorm reclamedoek voor uw gebouw gehangen. Reden: er moeten werkzaamheden plaatsvinden. Maar er wordt niet gewerkt. Wat kunt u doen?

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox