Laatste nieuws

Duizendste VvE Plus-aansluiting

28 februari 2024

Gewapend met taart en bloemen trok op vrijdag 19 januari jl. een delegatie van VvE Belang naar Berlicum (NB). Reden: VvE Dorpsveld heeft de duizendste VvE Plus-aansluiting laten registreren. De VvE kan daardoor profiteren van alle voordelen die een VvE-Plusaansluiting biedt.

Lees meer

VvE’s zijn overwegend positief over hun VvE-beheerder

28 februari 2024

Leden van het VvE-bestuurderspanel van VvE Belang oordelen overwegend positief over hun beheerder. Met name de communicatie en de bereikbaarheid scoren hoog bij 70 procent van de ondervraagden. Maar een aantal beheerders mag nog wel wat doen aan vergroting van hun kennis, vindt een deel van het Bestuurderspanel.

Lees meer

Noodsfonds energie niet voor complexen met blokverwarming

28 februari 2024

Na het debacle van het prijsplafonds voor VvE’s met blokverwarming is er nu opnieuw een domper voor eigenaars in een complex met blokverwarming: het ‘Tijdelijk noodfonds energie’ geldt niet voor hen. Eigenaars met een laag inkomen in een slecht geïsoleerd gebouw staan weer in de kou.

Lees meer

Flora- en faunaonderzoek zorgt voor hoge kosten

28 februari 2024

VvE’s die hun gebouw willen renoveren en/of verduurzamen, moeten een onderzoek laten uitvoeren naar de aanwezigheid van beschermde diersoorten, zoals vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Als blijkt dat exemplaren van deze soorten in het gebouw huizen, kunnen de kosten fors oplopen. Tot 50.000 euro of meer.

Lees meer

Cv-onderhoud wordt onmogelijk gemaakt voor VvE’s

19 februari 2024

Weet u niet wat de conditie van uw rookgasafvoer is? Dan loopt u het risico dat er géén onderhoud meer wordt gepleegd aan uw ketels. De ‘Gasketelwet’, die vorig jaar in werking is getreden, brengt de nodige verantwoordelijkheden voor VvE-bestuurders met zich mee. Uit de vele vragen die bij VvE Belang binnenkomen over dit onderwerp, blijkt dat er nog veel onduidelijkheid is.

Lees meer

Salderingsregeling blijft voorlopig in stand

13 februari 2024

De bestaande salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig gehandhaafd. Een goed bericht voor eigenaars van zonnepanelen die hun verdienmodel zagen ‘verdampen’. Zij kunnen dus – voorlopig – blijven profiteren van de opbrengsten van de stroom die ze terugleveren aan het net. Een meerderheid van de Eerste Kamer zal tegen het voorstel stemmen waarin de salderingsregeling stapsgewijs vanaf 2025 wordt afgebouwd.

Lees meer

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox