Laatste nieuws

Rttb: onrechtvaardige behandeling blokaansluitingen

De Regeling tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen (Rttb) heeft een groot aantal nadelen voor eigenaars van een appartement met een blokaansluiting voor gas, warmte en elektriciteit. Om de minister voor Economie en Klimaat duidelijk te maken hoe onrechtvaardig de regeling voor deze huishoudens is, heeft VvE Belang op 20 maart jl. een persbericht gestuurd.

Lees meer

Vanaf 1 april a.s. alleen nog onderhoud aan uw cv-installatie door een gecertificeerde installateur

Vanaf 1 april 2023 is het verplicht om een gecertificeerde installateur in te schakelen voor het plaatsen van een nieuwe cv-installatie of het plegen van onderhoud aan de bestaande cv-installatie. Dat moet de veiligheid van huishoudens waarborgen en het risico op koolmonoxidevergiftiging minimaliseren

Lees meer

Samenvatting Modelreglement Kleine VvE’s beschikbaar

De Werkgroep Modernisering Appartementsrecht Nederland (WMANL) heeft een samenvatting gemaakt van het Modelreglement Kleine VvE's. Dit modelreglement is speciaal ontwikkeld voor kleine VvE's en biedt oplossingen voor problemen die zich kunnen voordoen.

Lees meer

VvE moet meer moeite doen voor aktewijziging na beslissing Hoge Raad

Bij een uitspraak gedaan op 24 februari 2023 heeft de Hoge Raad geoordeeld over de stemverhouding bij aktewijziging.

Lees meer

Regeling Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen

VvE Belang en VGM NL (organisatie van beheerders) hebben opnieuw protest aangetekend tegen de Regeling Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen. Die valt negatief uit voor huishoudens achter een blokaansluiting voor warmte en/of elektriciteit. Vergeleken met eigenaren met een eigen cv-aansluiting en een eigen elektriciteitsmeter komen zij er minder gunstig vanaf.

Lees meer

Problemen met omvormers bijna verleden tijd

Netbeheerder Stedin heeft vorig jaar 18 procent meer klachten over uitvallen van omvormers ontvangen van zonnepaneel-eigenaars. De problemen zijn waarschijnlijk binnen korte termijn opgelost doordat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de eisen aan de overspanningsbeveiliging versoepelt.

Lees meer

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox