Laatste nieuws

Positieve ontwikkelingen Box 3

VvE Belang heeft bij de minister van Financiën al vaak aandacht gevraagd voor de onrechtvaardige behandeling van appartementseigenaars. Het aandeel in het reservefonds wordt belast in box 3. Dat is erg nadelig: u betaalt er veel belasting over terwijl het geld niet meer van u is. Er zijn nu nieuwe ontwikkelingen.

Lees meer

Informatiebijeenkomst brandveilig beheren van gebouwen

Veel appartementengebouwen voldoen niet aan de eisen van brandveiligheid. Daarom organiseert het Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) een gratis bijeenkomst over brandveilig beheer. Die vindt plaats op donderdag 29 juni van 13.00-16.00 uur bij het NIPV in Arnhem. U kunt de bijeenkomst ook online volgen.

Lees meer

Geen verbod op cv-ketel voor appartementen

Appartementseigenaars mogen ook de komende jaren hun woningen en gebouwen blijven verwarmen met een gasgestookte cv-ketel. Daarmee vormen ze – net als eigenaren van monumenten - een uitzondering op de regel dat vanaf 1 januari 2026 de warmtepomp de norm wordt.

Lees meer

Tijdelijke subsidieregeling Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB) geopend!

Is uw appartementencomplex voorzien van een blokaansluiting voor gas/warmte en/of elektriciteit? Vanaf vandaag is het mogelijk om een tegemoetkoming in de hoge energiekosten te krijgen.

Lees meer

Aktewijziging voor VvE nóg lastiger

Voor iedereen die hoopte dat het makkelijker zou worden om de splitsingsakte te wijzigen, is er slecht nieuws: het wordt niet eenvoudiger maar nog moeilijker. Oorzaak een uitspraak van de Hoge Raad.

Lees meer

De subsidie TTB is een forse klus voor de VvE

Vanaf 25 april a.s. kunt u subsidie aanvragen in het kader van de Regeling tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen (TTB). Aan de subsidie zijn nogal wat voorwaarden verbonden. U kunt hier het webinar terugkijken dat VvE Belang op 19 april jl. aan dit onderwerp heeft gewijd. Tip: schakel VvE Belang in om de subsidie aan te vragen!

Lees meer

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox