Laatste nieuws

Overlast door scooters en fietsen: VvE verliest rechtszaak tegen Pizzeria

27 juni 2024

De bewoners van een VvE-complex ergeren zich aan de vele scooters en fietsen die bij hun pand staan. Oorzaak van de overlast: de afhaalpizzeria op de begane grond. De VvE wil de eigenaar van de winkel verbieden om reclame aan de gevel te plaatsen. Dat lukt bij de kantonrechter, maar de winkeleigenaar stapt naar het hof.

Lees meer

Optoppen; hoe pakt de VvE dat aan?

27 juni 2024

Optoppen (het toevoegen van een of meerdere woonlagen boven op een gebouw) is momenteel ‘hot’ in de plannen van de overheid. Er moeten immers meer woningen komen! Voor de VvE kan optoppen financieel heel gunstig zijn. De grote vraag is: hoe pak je dat aan als VvE? Welke barrières moeten worden genomen?

Lees meer

Barbecue en de VvE; hoe zit dat?

27 juni 2024

Eindelijk zon! En voor veel mensen betekent dat: barbecueën. Op het eigen terras of de gemeenschappelijke tuin? Er zijn wel wat voorwaarden verbonden aan een barbecue.

Lees meer

Verduidelijking n.a.v. VvE Magazine – p45 over rookgaskanalen

17 mei 2024

In het recent uitgebrachte VvE Magazine bespreekt Ing. Arie Warnaar de rookgasafvoerkanalen. Hij verwijst naar een uitspraak in hoger beroep uit 2021 waarin appartementseigenaars, op basis van het modelreglement uit 1992, verantwoordelijk waren voor de kwaliteit (lees onderhoud e.d.) van deze kanalen.

Lees meer

Hoofdlijnenakkoord gepubliceerd! Wat betekent dit voor de VvE?

16 mei 2024

Na een langdurige periode van onderhandelingen hebben de PVV, VVD, NSC en BBB eindelijk overeenstemming bereikt. Vandaag is het 'hoofdlijnenakkoord' gepresenteerd, met aanzienlijke implicaties voor Verenigingen van Eigenaars en appartementseigenaars.

Lees meer

Schimmelvorming; wie is aansprakelijk?

24 april 2024

In een appartementencomplex van 30 wooneenheden zijn enkele woningen verhuurd. Een van de huurders heeft last van schimmelvorming in zijn appartement. Tot het moment waarop de gebreken hersteld zijn, eist hij huurvermindering. De verhuurder gaat daarmee niet akkoord, dus komt de kantonrechter eraan te pas.

Lees meer

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox