Laatste nieuws

Uitnodiging VvE-vergadering: do’s en don’ts

27 maart 2024

De uitnodiging voor de vergadering kan in hoge mate bijdragen aan een actieve houding van de leden tijdens de vergadering. De uitnodiging bevat niet alleen essentiële informatie, maar zet ook de toon voor de vergadering. Echter: niet alle uitnodigingen zijn even goed. In dit artikel belichten we de do’s and don’ts, zodat u een goede uitnodiging kunt samenstellen en versturen naar uw leden.

Lees meer

Gratis SPOR-webinar op 9 april a.s.

27 maart 2024

Wilt u als VvE of woonvereniging uw woningen verduurzamen en dit mogelijk samendoen met andere woningeigenaren? Met de Subsidieregeling procesondersteuning opschaling renovatieprojecten (SPOR) kunt u een procesondersteuner inhuren die een verduurzamingsplan schrijft.

Lees meer

“Ik betaal niet voor groenonderhoud”; kan dat?

26 maart 2024

Johan huurt een appartement in een VvE-complex. Hij betaalt elke maand een voorschot voor de servicekosten. Daarin zit ook de post ‘groenonderhoud’. Johan stelt dat hij als huurder zonder tuin niet hoeft mee te betalen aan het groenonderhoud: die kosten zijn voor rekening van de eigenaars, verenigd in de VvE. Klopt dat?

Lees meer

Tips voor een effectieve VvE-vergadering

26 maart 2024

Communiceer respectvol met uw mede-eigenaars
U kent de uitdrukking ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’. Die geldt zeker ook voor de Algemene Ledenvergaderingen van uw VvE. Die kunnen soepel verlopen, zodat belangrijke besluiten probleemloos worden genomen. Uw bijdrage is belangrijk! We geven u een aantal tips waarmee u uw voordeel kunt doen.

Lees meer

Duizendste VvE Plus-aansluiting

28 februari 2024

Gewapend met taart en bloemen trok op vrijdag 19 januari jl. een delegatie van VvE Belang naar Berlicum (NB). Reden: VvE Dorpsveld heeft de duizendste VvE Plus-aansluiting laten registreren. De VvE kan daardoor profiteren van alle voordelen die een VvE-Plusaansluiting biedt.

Lees meer

VvE’s zijn overwegend positief over hun VvE-beheerder

28 februari 2024

Leden van het VvE-bestuurderspanel van VvE Belang oordelen overwegend positief over hun beheerder. Met name de communicatie en de bereikbaarheid scoren hoog bij 70 procent van de ondervraagden. Maar een aantal beheerders mag nog wel wat doen aan vergroting van hun kennis, vindt een deel van het Bestuurderspanel.

Lees meer

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox