Helpdesk

Bekijk eerst onze veelgestelde vragen om te kijken of uw antwoord er al tussen staat.

Bekijk veelgestelde vragen
0162 469 120

Openingstijden VvE Helpdesk:
Alleen voor aangesloten VvE’s,
appartementseigenaars en bedrijven.

Maandag t/m donderdag van 9:00
tot 13:00 uur

VvE Plus:
Maandag t/m donderdag van 9:00
tot 17:00 uur

Checklist helpdesk

Houdt uw VvE Belang aansluitnummer bij de hand. Heeft u onze kennisbank of veel gestelde vragen al bekeken? Buiten kantoortijden kunt u een terugbelverzoek achterlaten.

Contactformulier

FAQs

 • Mag ik glasvezel laten aanleggen in mijn appartement?

  Misschien hebt u ook al van een enkele – of meerdere – bedrijven de vraag gehad: “Mogen we een vrijblijvende afspraak maken over ons aanbod: glasvezel aanleggen in uw woning?” Voor bewoners van een eengezinswoning geen probleem, maar voor appartementseigenaars ligt dat anders. U mag dit niet zomaar zelf beslissen.

  Voor appartementseigenaars is er echter méér aan de hand. Zoals u weet, is de gevel (onderdeel van de ‘schil;’ van het gebouw) eigendom van de gezamenlijke eigenaars. En voor het aanleggen van glasvezel moet een gat gemaakt worden in de gevel van uw complex. Dat betekent dus: hak- en breekwerk in een gezamenlijk deel van het complex: de gevel. Omdat die van alle eigenaars samen is, kan één eigenaar geen toestemming geven om een gat te boren.

  Lees meer in het kennisbankartikel: Glasvezel in uw appartement

 • Zijn er richtlijnen voor vergoedingen voor bestuurders?

  Ja, de zogenoemde vrijwilligersvergoeding. Voor de actuele vergoedingen kunt u contact opnemen met de Belastingdienst of kijken op www.belastingdienst.nl. Het bestuur is niet bevoegd zichzelf deze vergoeding toe te kennen, hierover dient door de vergadering een besluit te worden genomen. Een bestuurder kan wel te allen tijde zijn onkosten, zoals porto-, telefoon- en dergelijke kosten, declareren

 • Welke delen en zaken zijn gemeenschappelijk?

  In de splitsingsakte en de daarbij behorende splitsingstekening is bepaald welke delen en zaken gemeenschappelijk zijn. Dit dient letterlijk te worden gelezen (uitleg naar objectieve maatstaf) en daarbij moet ook de tekening worden bekeken.

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox