Bouwkundige VvE Kennisbank

Welkom in de Bouwkundige VvE Kennisbank.

Hier vindt u diepgaande informatie over uiteenlopende bouwkundige VvE-onderwerpen.

Glasvezel in uw appartement

Misschien hebt u ook al van een enkele – of meerdere – bedrijven de vraag gehad: “Mogen we een vrijblijvende afspraak maken over ons aanbod: glasvezel aanleggen in uw woning?” Voor bewoners van een eengezinswoning geen probleem, maar voor appartementseigenaars ligt dat anders. U mag dit niet zomaar zelf beslissen.

Lees meer

Rookgasafvoerkanalen

Bij de verbranding van gas in uw cv-ketel komen rookgassen vrij. Die zijn giftig, en ze moeten dus zo snel mogelijk worden afgevoerd. Dat gebeurt via het rookgasafvoerkanaal.

Lees meer

Balkons

Bij galerijflats die gebouwd zijn tussen 1945 en 1975 moeten zogenaamde uitkragende balkons worden onderzocht op de constructieve veiligheid. Het risico bestaat dat ze zomaar afbreken. Het is verstandig om ook de galerijen te laten onderzoeken.

Lees meer

Rookmelders

Vanaf juli 2022 is uw VvE verplicht rookmelders te plaatsen. Rookmelders zijn een grote verbetering voor de brandveiligheid.

Lees meer

Valbeveiliging daken

Als een werknemer van het onderhoudsbedrijf van het dak van uw complex valt, zijn de gevolgen groot. Vooral voor de werknemer natuurlijk, maar ook voor de VvE en soms ook voor de bestuurder(s). Zorg daarom voor goede valbeveiliging.

Lees meer

Warmtepomp

De warmtepomp rukt op. Niet in het minst doordat allerlei publicaties het doen voorkomen alsof de warmtepomp dé oplossing is voor het energievraagstuk. En voor de opgave om alle woningen van het aardgas af te krijgen.

Lees meer

Airco

Een airco is natuurlijk fijn als het buiten erg warm is. Maar u mag niet zomaar een airco installeren op uw balkon. Daar zitten wat regels aan vast. De belangrijkste is dat de vergadering van eigenaars u toestemming moet geven.

Lees meer

Certificering

Er zijn een hoop certificaten, keurmerken en andere accreditaties in VvE-land. Wat betekenen deze en welke zijn van waarde voor u?

Lees meer
Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox