Juridisch Loket

Het bestuur van een Vereniging van Eigenaars kan op veel gebieden leiden tot juridische kwesties. Gelukkig hoeft u deze niet allemaal zelf op te lossen. Of u nu algemeen juridisch advies, bemiddeling, rechtsbijstand of hulp bij uw incasso’s nodig heeft. De Juridische afdeling van VvE Belang staat u bij.

De VvE-Bestuurder

Een goed functionerend VvE-bestuur is van vitaal belang voor het welzijn van een appartementencomplex. Onze dienst, de (externe) VvE-Bestuurder van VvE Belang, biedt een professioneel, onafhankelijk en ervaren bestuurdersalternatief voor VvE's die moeite hebben met het vormen van een intern bestuur.

Prijs op aanvraag

Lees meer
Lees meer

Opstellen Gebruiksovereenkomst

De vergadering verleent toestemming voor de plaatsing van bijvoorbeeld een airconditioning, zonnescherm, zonnepanelen of een traplift. Echter kan ze daaraan ook voorwaarden verbinden, bijvoorbeeld ten aanzien van aansprakelijkheid en onderhoud. Afspraken over die voorwaarden kunnen tussen VvE en eigenaar worden vastgelegd in een zogenaamde gebruiksovereenkomst.

342,- incl. btw. | Gratis in de aansluiting: VvE Plus (zie voorwaarden)

Lees meer
Lees meer

Juridisch advies

Als u als aangesloten bij VvE Belang te maken krijgt met een lastige juridische kwestie of gewoon een vraag heeft waarover u advies wilt, dan kunt u de Juridische Dienst van VvE Belang inschakelen. Deze dienst bestaat uit ervaren juristen die u graag helpen. U kunt gemakkelijk schriftelijk advies aanvragen tegen een zeer gunstig uurtarief. Zo kunt u rekenen op professioneel advies wanneer u dat nodig heeft.

169,50 /uur incl. btw.

Lees meer
Lees meer

Opstellen Huishoudelijk Reglement

In het huishoudelijk reglement van uw VvE regelt u veel belangrijke zaken. Om te voorkomen dat u bepalingen opneemt die in strijd zijn met het splitsingsreglement of belangrijke onderdelen over het hoofd ziet, schakel een jurist in van VvE Belang.

992,- incl. btw. | Slechts € 552,- in de aansluiting: VvE Plus (zie voorwaarden)

Lees meer
Lees meer

Screening Huishoudelijk Reglement

Veel huishoudelijk reglementen zijn in een ver verleden opgesteld en af en toe aangepast. In de praktijk staan in veel huishoudelijk reglementen nogal wat afspraken die helemaal niet geldig zijn. VvE Belang kan uw reglement screenen op veelvoorkomende issues.

661,50 incl. btw. | Slechts € 221,50 in de aansluiting: VvE Plus (zie voorwaarden)

Lees meer
Lees meer

Screening Overeenkomst

Als bestuurder krijgt u vaak te maken met opdrachtovereenkomsten en (beheer)contracten. Maar wat moet er nu precies in zo'n contract worden opgenomen? Welke voorwaarden zijn van belang? En waar moet u op letten als bestuurder? De professionele juristen van VvE Belang screenen de overeenkomst grondig voor u.

427,- incl. btw. | Gratis in de aansluiting: VvE Plus (zie voorwaarden)

Lees meer
Lees meer

Cameraprotocol

Klinkt in uw VvE ook steeds vaker de roep om camera’s in het complex? Omdat bewoners zich onveilig voelen? Of omdat er misschien al iets vervelends is voorgevallen? Als u overgaat tot het plaatsen van camera’s, is het belangrijk dat u aan alle richtlijnen omtrent privacy voldoet.

49,- incl. btw. | Gratis in de aansluiting: VvE Plus (zie voorwaarden)

Lees meer
Lees meer

VvE Incasso Support

‘Vergeten’ de leden van uw VvE ook wel eens hun periodieke bijdrage te betalen? En ziet u op tegen de problemen die daardoor ontstaan? Schakel dan VvE Incasso Support in. Wij verzorgen de hele incassoprocedure voor u. Het voortraject geschiedt op basis van no cure – no pay.

No-cure-no-pay (zie voorwaarden)

Lees meer
Lees meer

Rechtsbijstand bij geschillen

Is een gang naar de rechter of de Raad van Arbitrage voor de Bouw onvermijdelijk? Schakel onze juristen in: zij kunnen voor u procederen. Dat kan ook via uw rechtsbijstandverzekering. Bij VvE Belang betaalt u geen eigen risico.

169,50 /uur incl. btw.

Lees meer
Lees meer

Voorzitter van de Vergadering

Heeft uw VvE behoefte aan meer structuur in de VvE-vergadering? Of staan er lastige kwesties op de agenda? Zijn er onderlinge spanningen? Dan kan (tijdelijke) professionele ondersteuning bij de vergadering prettig zijn.

616,- incl. btw. (excl. reiskosten a € 0,29/km en parkeerkosten)

Lees meer
Lees meer

Jurist op bezoek

De juristen van VvE Belang komen tegen een aantrekkelijk tarief bij u op bezoek om de juridische kwesties waarmee u worstelt, te bespreken.

552,- incl. btw. (excl. reiskosten a € 0,29/km en parkeerkosten)

Lees meer
Lees meer

Boetebesluit

Welke boete mag worden opgelegd in geval van overtreding? In ons splitsingsreglement staat, dat wanneer een bepaling uit de wet, het reglement of het huishoudelijk reglement wordt overtreden door een eigenaar of gebruiker, het bestuur - na het versturen van een aangetekende brief - een boete op mag leggen. Maar hoe hoog mag deze boete eigenlijk zijn? Vraag direct een boetebesluit aan voor

169,50 incl. btw. | Gratis in de aansluiting: VvE Plus (zie voorwaarden)

Lees meer
Lees meer

Jurist Online

U zit met een lastig juridisch probleem en u wilt dat graag één-op-één bespreken met een jurist, maar kunt - of wil - niet fysiek afspreken? Dan is ‘Jurist Online’ uw oplossing.

342,- incl. btw.

Lees meer
Lees meer
Voor alle VvE’s die niet voldoende kennis ‘in huis’ hebben op juridisch gebied, is er de Juridische afdeling van VvE Belang. Onze juristen bieden u alle ondersteuning die u nodig hebt op het gebied van advies, bemiddeling, rechtsbijstand en incassoprocedures.
Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk