Energie VvE Kennisbank

Welkom in de Energie VvE Kennisbank.

Hier vindt u diepgaande informatie over uiteenlopende energetische VvE-onderwerpen.

Zonnepanelen

Appartementencomplexen zijn vaak bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, zeker als het om gebouwen gaat met een groot dak.

Lees meer

Verlichting

Overal waar vroeger gloeilampen of andere conventionele verlichting werd toegepast, wordt nu ledverlichting gebruikt. Logisch, lees hier meer waarom.

Lees meer

Groendak

Groendaken voorkomen wateroverlast, gaan langer mee, hebben een isolerend effect, verbetert de luchtkwaliteit én versterkt biodiversiteit.

Lees meer

Douchewarmte terugwinning (WTW)

Met een douche-wtw blijft warmte uit wegstromend douchewater niet langer onbenut. De douche-wtw warmt er koud water mee op zodat de ketel minder hard hoeft te stoken. Voor warmteterugwinning (wtw) is een kleine verbouwing nodig.

Lees meer

Ventilatie

Ventilatie is belangrijk voor uw gezondheid. Vervuilde lucht in de woning versterkt allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen, zeker bij ouderen en mensen die al ziek zijn.

Lees meer

Energiezuinige verwarming

Bijna de helft van de energierekening bestaat uit kosten voor verwarming; slechts een tiende is voor warm water. Het loont dus als u uw appartement en uw complex op een energiezuinige manier verwarmt.

Lees meer

Beglazing

HR++-glas (hoog-rendementsglas) en triple (drievoudig) glas isoleren veel beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. U woont comfortabeler en u bespaart op uw energieverbruik.

Lees meer

Subsidie

Als VvE kunt u in een aantal gevallen profiteren van subsidies voor de verduurzaming van uw complex of voor het advies wat daarvoor nodig is.

Lees meer

Financieringsmogelijkheden

Als VvE heeft u verschillende mogelijkheden om zaken te bekostigen. Op deze pagina zetten wij enkele van deze mogelijkheden uiteen.

Lees meer

Energielabel

Alle woningen in Nederland hebben een voorlopig energielabel ontvangen. Dat kunt u zelf laten wijzigen in een definitief label (dat hebt u nodig bij verkoop van uw appartement).

Lees meer

Voordelige Energie-inkoop

Voordelig energie inkopen voor de gemeenschappelijke gedeelten en de collectieve stookinstallaties? Dat kan via VvE EnergieSelect. Daarmee kan ook úw VvE enorme kostenbesparingen realiseren!

Lees meer

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is bestemd voor VvE's die energie willen besparen in hun gebouw en de appartement(en). Deze subsidie is bestemd voor (gemengde) VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties, maar niet voor commercieel vastgoed binnen de VvE, zoals winkels of kantoren.

Lees meer

VvE-leden willen elektrisch rijden; wat nu?

Elektrische auto’s worden voor steeds meer mensen een goed alternatief, mede door de hoge brandstofprijzen. Waarschijnlijk zal de toename van elektrische auto’s dus nog versnellen. En als het aan de overheid ligt, zijn er in 2030 alleen nog uitstootvrije voertuigen te koop.

Lees meer

Wetsvoorstel: Notificatieregeling Oplaadpunten VvE’s

Het moet voor VvE’s makkelijker worden om laadpunten voor elektrische auto’s aan te leggen in parkeergarages. Dat staat in het Wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten VvE’s. VvE Belang maakt bezwaar tegen het wetsvoorstel zoals het er nu uitziet.

Lees meer

Videobank – Energiebesparing

In de videobank energiebesparing vindt u over nagenoeg elk onderwerp een informatieve video om u op weg te helpen met verschillende verduurzamingsmaatregelen. Hulp nodig met het maken van uw keuze? Neem contact op met één van onze EPA-gecertificeerde energieadviseurs.

Lees meer
Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk