Gemeentelijk verduurzamingstraject voor VvE’s

Verduurzamen van VvE-complexen?
Dit is hét moment! Maak gebruik van het Gemeentelijk verduurzamingstraject voor VvE’s

U ziet het ook in úw gemeente: steeds meer Verenigingen van Eigenaars willen graag hun complexen verduurzamen. Zeker nu de energieprijzen zo fors zijn gestegen. Maar ook omdat hun leden vragen om comfortabele, prettig leefbare woongebouwen met een moderne uitstraling. Daarbij vragen ze in toenemende mate de hulp van de gemeente.

De thumbnail

Prijs op aanvraag

Als beleidsmedewerker duurzaamheid zult u dus steeds vaker de vraag krijgen: “Wat kunt u als gemeente voor mij betekenen?” Die vraag was tot voor kort niet zo eenvoudig te beantwoorden.

We hebben goed nieuws voor u: VvE Belang kan u daarbij op veel manieren ondersteunen.

Dankzij het Nationaal Isolatie Programma en de verwachte Versnellingsagenda Verduurzaming VvE-complexen is er veel geld beschikbaar voor gemeenten die de VvE’s willen helpen. Een mooi financieel steuntje in de rug van uw gemeente!

Het resultaat: goed onderhouden gebouwen die een visitekaartje zijn voor de gemeente. Samen met de expertise van VvE Belang is het haalbaar en betaalbaar!

[Tekst gaat verder onder de tekst]

Salderen

 

VvE Belang

Sinds 25 jaar is VvE Belang dé onafhankelijke belangenorganisatie voor de VvE en de appartementseigenaar. U vindt bij ons ook het grootste kenniscentrum op het gebied van juridische en bouwkundige zaken. Én als het gaat om energiebesparing!

De specialisten van VvE Belang zorgen er al vele jaren voor dat VvE’s en appartementseigenaars hun kennis op een hoger niveau brengen. Voorbeelden van die activiteiten zijn de professionele vakopleidingen, de voorlichtingsdagen (dit jaar op vier locaties), de webinars, de podcasts etc.

Het werkveld bestrijkt de volle breedte van beheer en onderhoud: advisering bij planmatig onderhoud (waaronder het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen), juridische zaken, maar ook – via de VvE Zonnecoach – de plaatsing van zonnepanelen op VvE-daken. De adviseurs begeleiden VvE’s op weg naar een duurzaam complex.

 

Verduurzamingstraject voor gemeenten

De vele vragen vanuit gemeenten en VvE’s hebben geleid tot de ontwikkeling van het succesvolle Gemeentelijk verduurzamingstraject voor VvE’s.

Dit traject is al in een aantal gemeenten uitgevoerd; enkele andere staan voor dit jaar op de planning. Het kan ook in úw gemeente een succes worden! Met veel plezier slaan we met u de handen ineen, en nemen we de VvE’s bij de hand om hun verduurzamingsproject tot een succes te maken.

In een reeks voorlichtingsbijeenkomsten en cursusdagen krijgen de deelnemers de kennis en inzichten die benodigd zijn om mandaat te krijgen voor de verduurzaming van hun appartementencomplex. Immers: voor een besluit tot verduurzaming hebben zij een gekwalificeerde meerderheid van stemmen nodig. Om zo ver te komen, hebben ze veel kennis nodig. De VvE Campagnebox voor verduurzaming van VvE-complexen is daarbij een onmisbaar hulpmiddel.

 

Het Gemeentelijk verduurzamingstraject voor VvE’s stap voor stap

Stap 1: we inventariseren uw wensen, uw doelen en de haalbaarheid van uw plannen.

Samen maken we een inschatting van het aantal VvE’s dat in uw gemeente bereikt kan worden. VvE Belang beschikt over een grote database, die wordt aangevuld met gegevens van o.a. de Kamer van Koophandel.

Op basis van uw wensen bieden we u een maatwerk-offerte aan.

Stap 2: de voorlichtingsbijeenkomsten. VvE’s uit uw gemeente worden zowel fysiek als digitaal uitgenodigd om de voorlichtingsbijeenkomsten bij te wonen. Ook wordt voor uw gemeente een digitale landingspagina ontwikkeld waarop VvE’s zich kunnen aanmelden en praktische informatie kunnen teruglezen. Na de voorlichtingsdagen volgt een driedaagse cursus over onderwerpen op het gebied van juridische zaken, bouwkunde en energiebesparing. De deelnemers ontvangen een certificaat.

Stap 3: de VvE Campagnebox. Aan het eind van de cursus ontvangen de deelnemers de VvE Campagnebox. Ze beschikken nu over een flinke hoeveelheid kennis en kunde om hun mede-eigenaars te overtuigen van hun verduurzamingsplannen. Bovendien hebben ze een stappenplan in handen om concreet aan de slag te gaan met hun project.

Stap 4: schouw, quickscan of energieadvies. Dit is het moment waarop u als gemeente uw steentje kunt bijdragen aan het proces. Als de eerste stappen van de VvE Campagnebox zijn gezet, komen de deelnemers bij u met het verzoek om voor hen een schouw, een quickscan of energieadvies te regelen.

Stap 5: een mooie start! Aan het einde van dit traject hebben deelnemers alle kennis in huis om hun complexen te gaan verduurzamen. De deelnemers zijn goed opgeleid en gemotiveerd. Ze kunnen aan de slag met een professioneel advies in handen.

 

Neem contact met ons op!

Dit Gemeentelijk verduurzamingstraject voor VvE’s kan ook voor úw gemeente het verschil maken tussen gedateerde complexen én een moderne woonomgeving met tevreden bewoners.

We willen dit traject graag mondeling aan u toelichten.

Laat een terugbelverzoek achter   Direct mailen

 

 

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk