Berichtgeving belangenverstrengeling maakt veel los (video)

Geplaatst door Administrator (admin) op 08-01-2014
NIEUWS >> ALGEMEEN (overal)

Redactie Follow the money 8-1-2014
Het nieuws over verregaande belangenverstrengeling door SDS en vastgoedinvesteerders over de rug van veelal hoogbejaarde serviceflatbewoners maakt veel los.

De redactietelefoon bij Follow The Money staat roodgloeiend. De onthulling in Trouw, op de website van Follow The Money en de uitzending van Altijd Wat over de verregaande belangenverstrengeling tussen de Stichting Dienstverlening Serviceflats (SDS) en vastgoedinvesteerders ten koste van de veelal hoogbejaarde serviceflatbewoners maakt veel los. De redacties van Altijd Wat en Follow The Money krijgen reacties van gedupeerde en anderszins betrokkenen. Nog niet besproken serviceflats melden zich om hun verhaal te doen over hun ervaringen met SDS.

Ook in Den Haag roepen de praktijken ten koste van de bewoners van de seniorenwoningen vragen op. SP-Kamerleden Renske Leijten en Farshad Bashir vragen de Staatssecretaris Volksgezondheid en Welzijn en Sport en de Staatssecretaris van Financiën om een reactie op de berichtgeving over misbruik en intimidatie van ouderen door SDS.

Stichting buit bejaarden in serviceflats uit

Kijkt u hier de uitzending terug die NCRV’s Altijd Wat maakte in samenwerking met Follow The Money.