Betaal niet te veel OZB. Laat gratis uw WOZ-beschikking checken

Geplaatst door Sven (sven) op 02-04-2021
NIEUWS >> ALGEMEEN (overal)

U betaalt belasting over uw aandeel in het reservefonds. Daarin spaart uw VvE voor groot onderhoud. Het geld is dus niet van u en van de andere eigenaars, maar van de VvE. En toch betaalt u belasting over dat aandeel in het reservefonds. In sommige gevallen is het nog erger: dan wordt uw aandeel ook nog eens belast via de WOZ-waarde. U betaalt dan dus ook extra onroerendezaakbelasting.

Tenminste: als uw gemeente dat nog niet gecorrigeerd heeft – wat gelukkig in steeds meer gevallen is gebeurd.

Wilt u zeker weten dat u niet te veel betaalt? Laat dan uw WOZ-aanslag controleren. Dat kost u slechts twee minuten. Daarmee kunt u wellicht eenvoudig en snel geld verdienen!

Betaalt u inderdaad te veel? Dan maken we ook GRATIS bezwaar voor u.

Het werkt simpel: zoek uw WOZ-aanslag op en klik hier

Extra controle

Bij de controle van uw beschikking wordt niet alleen gekeken naar de VvE-reserves, maar o.a. ook naar de volgende aspecten.

  • De gebruikte referenties: kloppen de gegevens van de referentiewoningen die worden gebruikt, wel met de gegevens van uw complex? Het gaat tenslotte niet alleen om oppervlakte en locatie. Onderhoud en voorzieningen spelen ook een rol.
  • Er wordt een zogenaamde KOUD-V controle uitgevoerd. U krijgt het verzoek om informatie aan te leveren over de kwaliteit, het onderhoud, de uitstraling, de doelmatigheid en de voorzieningen. Na inschrijving en ondertekening van de volmacht kunt u het document ‘aanvullende informatie’ (digitaal) invullen.
  • Gecontroleerd wordt of er verkochte woningen in uw buurt zijn met soortgelijke kenmerken, die een lagere WOZ-waarde onderbouwen.
  • In veel situaties zijn factoren in de nabije omgeving, die waardedrukkend zijn. Die worden meegenomen in het bezwaar.
  • Controle van de kengetallen die de gemeente gebruikt. De taxateur voert een controle uit of deze kengetallen wel kloppen. Afwijkingen worden besproken met de gemeente.
Terug