Gezocht: Ervaringsdeskundige Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Geplaatst door Michiel Simons (michiel) op 25-02-2019
NIEUWS >> ALGEMEEN (overal)

“We voldoen aan alle eisen om in aanmerking te komen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (Seeh). Toch wordt onze aanvraag afgewezen.” Geldt dat ook voor uw VvE? Meld dat bij VvE Belang! 

 

“Het is heel lastig en tijdrovend om de Seeh aan te vragen. Dat moet binnen een bepaalde – te korte – tijd gebeuren. Bovendien moeten voor elke maatregel weer alle gegevens van de VvE worden ingevuld. Lukt dat niet binnen 14 minuten? Dan zijn alle gegevens verdwenen en moet je opnieuw beginnen met invullen. En vervolgens loop je het risico dat je de subsidie niet krijgt. Ook niet als je aan alle voorwaarden voldoet.”

Die klacht horen we bij VvE Belang regelmatig. Maar het kan nog erger. Steeds vaker horen we dat VvE’s de indruk krijgen dat de subsidie wordt toegekend, maar dat in een later stadium de aanvraag alsnog wordt afgewezen. In sommige gevallen leidt dat tot grote problemen omdat de VvE – op grond van eerdere mededelingen – al opdracht heeft gegeven voor gevel- en/of dakisolatie. Of voor het plaatsen van triple glas in combinatie met nieuwe kozijnen. Daarmee zijn grote bedragen gemoeid.

VvE Belang is bezig met een inventarisatie van alle ervaringen bij het proces van de subsidie-aanvraag. Deze gebruiken we om in overleg te gaan met het ministerie van Binnenlandse Zaken om het proces te verbeteren. Hiervoor hebben we een korte vragenlijst opgesteld. Heeft u ook ervaring met het aanvragen van de Subsidie energiebesparing eigen Huis? Dan willen wij u vragen de vragenlijst in te vullen. Dit kost u ongeveer 5 minuten.  

 

CLICK HIER VOOR DE VRAGENLIJST

 

Terug