Ik wil een airco in mijn appartement. Mag dat?

Geplaatst door Michiel Simons (michiel) op 20-08-2019
NIEUWS >> ALGEMEEN (overal)

Die hitte! Een airco zou een oplossing zijn, maar vóór ik er een aanschaf wil ik weten of ik hem in mijn appartement zomaar mag (laten) installeren. Ik betaal de stroom nat uurlijk zelf, dus het lijkt me geen probleem. Toch maar even aan het VvE-bestuur om toestemming vragen.

Deze vraagsteller heeft – deels – gelijk: de airco mag niet zomaar worden opgehangen Echter: niet het bestuur maar de algemene ledenvergadering moet toestemming geven voor het ophangen van een airco. Dat kan met een normale meerderheid, dus de helft van de stemmen plus één.

Het gaat om alle airco’s waarvoor gaten moeten worden geboord in de gemeenschappelijke delen van het complex, in dit geval dus het dak of de gevel. In bijna alle gevallen zijn dak en gevel gemeenschappelijke delen (net als de vloer). Kijk dit voor alle zekerheid even na!

Gebruikersovereenkomst

Het is verstandig om de voorwaarden voor dit type installaties vast te leggen in een gebruikersovereenkomst. Het opstellen van zo’n overeenkomst is vakwerk. De juristen van VvE Belang kunnen dit voor u regelen. Interesse? Bel dan 0162 469 120.  

Terug