Meer mogelijkheden met de VvE Energiebespaarlening

Geplaatst door Michiel Simons (michiel) op 16-01-2020
NIEUWS >> ALGEMEEN (overal)

De mogelijkheden voor het aanvragen van een VvE Energiebespaarlening worden uitgebreid. Vanaf 3 februari a.s. kan ook een VvE met minimaal acht woonappartementen de VvE Energiebespaarlening aanvragen. De aflostermijn wordt verlengd naar 20 jaar. Korter mag ook!

Tot op heden kunnen alleen VvE’s met minimaal 10 woonappartementen de VvE Energiebespaarlening aanvragen. Dat verandert op 3 februari a.s. Ook VvE’s met minimaal acht woonappartementen kunnen de lening aanvragen. Daardoor wordt die voor veel meer VvE’s bereikbaar. Bovendien hebt u langer de tijd om het leenbedrag terug te betalen: u kunt voortaan kiezen voor een leentermijn van 10, 15 of 20 jaar. Vijf jaar extra kan net dat beetje verschil maken als het gaat om de vraag of de VvE-bijdrage wel of niet verhoogd moet worden.

Wat niet verandert: u kunt maximaal € 25.000 per appartementsrecht lenen. De rentetarieven en de voorwaarden staan op www.energiebespaarlening.nl/vve.

Direct profijt

Wilt u uw appartementencomplex energiezuinig maken en tegelijk groot onderhoud laten uitvoeren? Dat kan met de VvE Energiebespaarlening. Daarmee kunt u direct de maatregelen uitvoeren die u wenst en/of nodig vindt. U profiteert daardoor ook direct van een prettige, energiezuinig appartement én u bespaart op de energiekosten. De investering betaalt u in 10, 15 of 20 jaar terug.

Tussentijds aflossen kan ook: u mag 20 procent van de oorspronkelijke hoofdsom per jaar vergoedingsvrij aflossen.

Gebouwgebonden lening

Gaat u verhuizen vóór de lening is afgelost? Geen probleem. Als u uw appartement verkoopt, bent u geen lid meer van de VvE. De nieuwe eigenaar wordt automatisch lid van de VvE. Het bedrag dat nog moet worden afgelost, gaat automatisch over op de volgende eigenaar van uw appartement.

De accountmanagers van het Nationaal Energiebespaarfonds geven u graag meer informatie. Ze zijn u desgewenst ook behulpzaam bij het aanvragen van de lening. Die hulp kost u niets. U bereikt de accountmanagers op www.energiebespaarlening.nl/vve/contact.

Zeer Energiezuinig Pakket/Nul op de Meter

Wilt u uw appartementencomplex zó ver verduurzamen dat u (bijna) geen energierekening meer hebt? Doordat u grootscheeps gaat isoleren en misschien ook o.a. zelf de benodigde energie gaat opwekken? Dan zijn er nog meer mogelijkheden. U kunt dan kiezen voor het Zeer Energiezuinig Pakket (+). Het maximale leenbedrag is dan € 65.000 per appartement. Omdat het leenbedrag veel hoger is, krijgt u ook langer tijd om het bedrag af te lossen: 30 jaar.

Vanzelfsprekend gelden voor deze lening speciale voorwaarden. De accountmanagers kunnen u daar alles over vertellen.

Meer weten? Kijk op www.energiebespaarlening.nl/vve of bel met onze helpdesk: 0162-469120

 

Terug