Opnieuw SEEH-subsidie voor isolatiemaatregelen

Geplaatst door Sven (sven) op 02-04-2021
NIEUWS >> BESPAREN

Het is sinds 1 april jl. weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Tot en met december 2022 is € 32,2 miljoen beschikbaar voor energieadvies, procesbegeleiding, het opstellen van een MJOP en de energiebesparende maatregelen aan het gebouw van de VvE.

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is bestemd voor VvE's die energie willen besparen in hun gebouw en de appartement(en). De subsidie geldt niet voor commercieel vastgoed binnen de VvE, zoals winkels of kantoren.
U kunt subsidie aanvragen voor:
•    energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur, eventueel in combinatie met procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
•    energiebesparende maatregelen, waaronder isolatiemaatregelen of aanvullende energiebesparende maatregelen of voor een samenhangend 'zeer energiezuinig pakket'.
Tip: laat vóór een renovatie eerst een energieadvies opstellen. De gecertificeerde energieadviseurs van VvE Belang kunnen dat voor u verzorgen. Ook hiervoor is subsidie beschikbaar. Vraag vervolgens subsidie aan voor het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. 
 Terug