Uw gebouw laten taxeren? Juist nu!

Geplaatst door Anne Westbroek (anne) op 08-05-2020
NIEUWS >> BOUWKUNDIG

Twijfel? Laat uw gebouw taxeren!

Op de verzekeringspolis van uw complex is de geïndexeerde waarde vermeld. Die is belangrijk, want u wilt natuurlijk het volledige bedrag uitgekeerd krijgen als er onverhoopt schade is aan uw gebouw.

Maar is die waarde wel correct?

VvE Belang-taxateur Jaap Hendriksen komt in zijn werk veel complexen tegen waarvan de waarde niet helemaal – of helemaal niet – klopt. Dat is nadelig voor ú:

  • bij onderverzekering krijgt u bij schade maar een deel van het schadebedrag;
  • bent u oververzekerd? Dan betaalt u te veel premie. En bij schade krijgt u echt niet meer dan het schadebedrag uitgekeerd.

Taxatie in coronatijd

Ook in deze coronatijd kan uw gebouw getaxeerd worden. Voorwaarden: de bekende 1,5 meter afstand én uw VvE is met maximaal twee personen vertegenwoordigd bij de taxatiewerkzaamheden. Zijn er opnamen nodig van een privéruimte? Dan vraagt de taxateur u om foto’s van die ruimte.

Dat maakt het mogelijk om ook in deze tijd te beschikken over een deskundig en betrouwbaar taxatierapport.

Liever op afstand?

Toch liever geen bezoek? Op afstand taxeren is ook mogelijk De taxateur maakt gebruik van foto’s (die u zelf opstuurt), tekeningen van het gebouw (voor zover aanwezig) de verzekeringspolis en gegevens uit de openbare registers. Daarmee kan prima het aantal vierkanter meters van elk appartement worden vastgesteld.

Via Google Earth en Google Streetview kan de taxateur zich – samen met de bovenvermelde documenten én het bouwjaar van uw complex – een goed beeld vormen van de herbouwwaarde van uw gebouw. Zonder meerkosten!

Tip: laat nú taxeren!

Wilt u snel over een taxatierapport beschikken? Een rapport dat is opgemaakt door de specialist in taxaties van appartementencomplexen? Laat dan nú uw gebouw taxeren. Als de beperkende RIVM-maatregelen worden opgeheven, kan het wel eens heel druk worden.

Snel een taxatierapport? Klik hier

Terug