Uw reservefonds en crowdfunding

Geplaatst door Sven (sven) op 02-04-2021
NIEUWS >> ALGEMEEN (overal)

Veel VvE’s beschikken over een riant reservefonds. Tot hun frustratie krijgen ze geen (of heel weinig) rente over het gespaarde geld. Dat kan anders en beter: door het spaargeld te investeren in crowdfunding. Bij Collin Crowdfund bijvoorbeeld. Daar krijgt u een aantrekkelijk rendement.

De ene VvE heeft veel spaargeld, dat ze voorlopig niet nodig heeft. Een andere VvE moet dringend het gebouw opknappen, maar heeft veel te weinig in kas. Beide kunnen ze profiteren van crowdfunding. De investerende VvE krijgt een aantrekkelijk rendement, en de VvE die geholpen wordt, kan snel beginnen met de uitvoering van onderhoud. Het risico dat de investerende VvE haar geld kwijtraakt, is minimaal als ze zaken doet met Collin Crowdfunding, de Nederlandse marktleider op het gebied van crowdfunding. De kredietscore van kredietbeoordelaar Dun & Bradstreet geeft dat ondubbelzinnig aan.

Crowdfunding
Een groep mensen (de ‘crowd’) is in dit geval een ‘rijke’ VvE. Zij zorgt voor de financiële middelen die nodig zijn om de wens van een andere VvE te realiseren. Daarmee kan die VvE bijvoorbeeld achterstallig onderhoud laten uitvoeren. 
Crowdfunding is niet nieuw. In veel landen is het al een heel normale manier om geld veilig te investeren.
Op de site www.collincrowdfund.nl vindt u een aantal VvE’s die crowdfunding hebben aangewend om hun gebouw te renoveren. Via die website kunt u ook alle gewenste informatie krijgen.
 

Terug