Verbouwen, renoveren, verduurzamen? Maak goede afspraken met de aannemer!

Geplaatst door Sven (sven) op 07-10-2021
NIEUWS >> JURIDISCH

Heeft uw VvE plannen om het gebouw te renoveren en/of te verduurzamen? Dan is het zaak om goede afspraken te maken met aannemer(s). Door gestegen materiaal- en loonkosten én door personeelsgebrek loopt het nogal eens fout. Zet alle afspraken op papier!

Veel VvE’s staan voor de opgave om hun complexen te gaan verduurzamen. Dat gaat in veel gevallen samen met verbouwen. Omdat heel veel VvE’s én particulieren op datzelfde idee komen, is het heel druk in de bouwwereld. Aannemers kunnen het werk niet aan. Dat leidt tot vertraging, hoge kosten en helaas ook tot veel geschillen.

 

Maak afspraken!

Veel conflicten zijn terug te voeren op slecht of niet gemaakte afspraken. Tip: zet de afspraken duidelijk op papier, bijvoorbeeld ook welke (kwaliteit) materialen moeten worden gebruikt en welk eindresultaat u verwacht. En noteer ook wie wat doet, zodat aannemers geen werk doen waarin ze niet gespecialiseerd zijn. Spreek af wanneer het werk klaar moet zijn, zodat de aannemer niet tussentijds ander werk aanneemt, waardoor uw project vertraging oploopt.

 

Betaling achterhouden

Loopt het toch fout? Dan kunt u een deel van de betaling achterhouden tot het werk wel naar tevredenheid is uitgevoerd.

 

Jurist nodig?

Moet u een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering? Dan is het goed om te weten dat de juristen van VvE Belang u kunnen bijstaan vanwege de vrije jurist of advocaat keuze. Hulp nodig? Neem contact op met de Juridische Helpdesk.

 

Terug