VvE Belang blij met de verlenging van het lage btw-tarief

Geplaatst door Administrator (admin) op 28-08-2014
NIEUWS >> ALGEMEEN (overal)

28 augustus 2014
Vandaag is bekend geworden dat de tijdelijke verlaging van het btw-tarief op verbouwen, onderhoud en herstel wordt verlengd. De maatregel zou op 31 december 2014 eindigen, maar nu is besloten om de maatregel nog een 6 maanden in stand te houden. De maatregel loopt nu dus tot 1 juli 2015.

Deze verlenging is goed nieuws voor de VvE’s in Nederland. Eerder bleek uit een enquête van VvE Belang dat veel VvE’s de maatregel kenden en er ook gebruik van wilden maken. Besluitvorming over en financiering van onderhoud zijn trajecten die bij een VvE vaak meer tijd in beslag nemen. Daarom zijn we verheugd dat we nu ook meer tijd krijgen.

De verlenging van de maatregel betekent dat de VvE’s recht hebben op het lage btw-tarief voor werkzaamheden zoals deze op de website van de belastingdienst zijn omschreven bij de uitleg over deze maatregel. Ook onderhoudscontracten vallen onder het lage btw-tarief.

Let op! Om in aanmerking te komen voor het lage tarief moet het werk gereed zijn vóór 1 juli 2015.

Is het werk later gereed dan vervalt voor het hele werk, dus ook voor de werkzaamheden die voor 1  juli 2015 zijn verricht en wellicht zelfs al betaald, het lage tarief en is het hoge tarief van 21% van toepassing. Dat kan een behoorlijke strop betekenen voor de VvE.

Terug