VvE Energiebespaarlening nu ook met looptijd van 30 jaar

Geplaatst door Michiel Simons (michiel) op 18-02-2019
NIEUWS >> ALGEMEEN (overal)

Voordelig lenen met de VvE Energiebespaarlening om te verduurzamen

Goed nieuws voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) die hun woning of appartementencomplex willen verduurzamen. Voor VvE’s wordt het interessanter om te verduurzamen door de VvE Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds. VvE’s kunnen vanaf begin dit jaar een VvE Energiebespaarlening met een looptijd van 30 jaar afsluiten. Dit is een aanvulling op de huidige 10 en 15 jarige VvE Energiebespaarlening. De lening met looptijd 30 jaar, is beschikbaar voor VvE’s die vergaande verduurzamingsmaatregelen nemen. De aflossing wordt gespreid over een langere periode, waardoor de maandlasten dalen.

Het Energiebespaarfonds is vijf jaar geleden opgericht om particulieren en VvE’s gunstige langlopende leningen te verstrekken voor het financieren van energiebesparende maatregelen voor hun woning. Het fonds startte met € 300 miljoen. Inmiddels zijn meer dan 20.000 woningen via het Energiebespaarfonds verduurzaamd. De leencapaciteit is onlangs vergroot naar € 600 miljoen door onder andere een financiële injectie van BZK en de Rabobank.