21 - 11 - 22

Hoe komt u betaalbaar de winter door?
Tien tips om geld te besparen

Aan de forse energie- en warmteprijzen kunt u niets doen. VvE Belang stelt alles in het werk om de overheid en de politiek ervan te overtuigen dat ook VvE’s met collectieve systemen recht hebben op compensatie. Maar u kunt ook zelf maatregelen nemen om te besparen op uw energiekosten.

1. Breng radiatorfolie aan achter de radiatoren. Dan wordt de warmte niet opgenomen door de muur achter de radiatoren. De warmte wordt teruggekaatst – de woning in!

2. Breng isolatie aan rond de cv-leidingen.3. Installeer een radiatorventilator. Daarmee wordt de warmte efficiënt door de ruimte verspreid. U kunt daarmee flink wat kosten besparen.

4. Zorg ervoor dat u elke radiator apart kunt instellen. Plaats daarom op elke radiator een thermostaatknop.

5. Met een deurdranger en/of deurveer zorgt u ervoor dat u de deur niet per ongeluk open laat staan. De warmte vloeit dus niet weg de koude, niet verwarmde ruimten in.

6. Voor besparing op uw waterverbruik kunt u een waterbesparend mondstuk op de waterkraan (laten) bevestigen.7. De waterbesparende douchekop doet precies wat het woord zegt!

8. Veel last van tocht en kou? Tochtstrips en een tochtband kunnen uw woning aanzienlijk comfortabeler maken.

9. Tegen kou die onder de deur doorkomt, kan een tochtborstel helpen.

10. De standby-functie van apparaten kost veel geld aan ‘sluipstroom’; soms wel tot een derde van het bedrag dat u betaalt. Plaats daarom een schakelaar tussen het stopcontact en het apparaat c.q. de apparaten.Denkt u eraan om grotere energiebesparende maatregelen te treffen? Neem dan contact op met de VvE Belang helpdesk of mail naar energie@vvebelang.nl. Onze gespecialiseerde adviseurs denken graag met u mee.

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox