08 - 02 - 23

Lage inkomens kunnen terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie

Wie minder verdient dan twee keer het sociaal minimum, kan sinds 7 februari jl. gebruik maken van een compensatieregeling via het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dat is bestemd voor mensen van wie de energierekening een relatief groot deel uitmaakt van hun inkomen. Aanvragen kan nog tot en met 31 maart a.s.

Het noodfonds is een online ‘loket’ waar gedeeltelijke compensatie voor de hoge energiekosten kan worden aangevraagd. Waarschijnlijk komen honderdduizenden Nederlanders in aanmerking voor deze gedeeltelijke compensatie. Als de aanvraag is goedgekeurd, kan de aanvrager het geld binnen een maand op zijn/haar rekening zien. De energieleveranciers zorgen voor de uitbetaling.

[Tekst gaat verder onder de foto]

Lage inkomens bij het noodfonds

 

Wat is het?

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is een samenwerkingsverband tussen verschillende overheidsinstanties en grote energiebedrijven. De tegemoetkoming komt bovenop het bestaande prijsplafond voor 2023 en de energietoeslag van uw gemeente. Als u ondanks deze regelingen toch moeite hebt met het betalen van uw energierekening, kunt u terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Voor wie?

De tegemoetkoming is voor alleenstaanden die een bruto-inkomen, inclusief vakantiegeld, van minder dan 2980 euro hebben. Voor mensen die samenwonen geldt een maximum inkomen van minder dan 3794 euro. Om in aanmerking te komen moet de aanvrager een energierekening hebben die minimaal 10 procent van het inkomen vergt.

Aanvragen doet u via het Noodfonds Energie

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox