23 - 03 - 23

Rttb: onrechtvaardige behandeling blokaansluitingen

De Regeling tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen (Rttb) heeft een groot aantal nadelen voor eigenaars van een appartement met een blokaansluiting voor gas, warmte en elektriciteit. Om de minister voor Economie en Klimaat duidelijk te maken hoe onrechtvaardig de regeling voor deze huishoudens is, heeft VvE Belang op 20 maart jl. een persbericht gestuurd.

Tweede Kamer Den Haag

Er wordt nog flink gediscussieerd over de RTTB

Tot op heden heeft de minister niet getoond dat hij ontvankelijk is voor alle bezwaren die er kleven aan de Rttb. Daardoor worden dreigen ruim 600.000 eigenaars van een appartement in een complex met blokaansluiting financieel worden gedupeerd. VvE Belang is hierover al sinds september 2022 in gesprek met de minister en de ambtenaren van zijn ministerie.

Ook in de pers is aandacht gevraagd voor de onrechtvaardigheid van de regeling. U vindt het persbericht met alle bezwaren hier.

Subsidiebedragen prijsplafond blokaansluiting

De minister gaat uit van een gemiddelde energieprijs van € 2,92 voor een kuub gas en 77 cent voor een kilowattuur elektriciteit. Voor het eerste halfjaar is er voor zelfstandige wooneenheden met blokgas of blokwarmte een tegemoetkoming van €786,45. Zelfstandige wooneenheden met blokelektriciteit krijgen een van tegemoetkoming €351,13.

Voor het tweede halfjaar van 2023 zijn de prijzen nog niet bekend, maar de minimale bedragen zijn al wel vastgesteld: zo krijgen zelfstandige wooneenheden met blokgas of -warmte minimaal €276,76. Voor zelfstandige wooneenheden met blokelektriciteit is het minimale bedrag €183,92

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox