12 - 05 - 21

Stappenplan voor laadpunten

Zijn er binnen uw VvE plannen om laadpunten te realiseren voor bewoners die elektrisch rijden? En weet u niet waar te beginnen? Er is hulp in de vorm van een brochure met een stappenplan voor laadpunten.

De brochure op de website is binnen de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) ontwikkeld door een aantal partijen, waaronder VvE Belang. In de brochure is in kaart gebracht wat allemaal nodig is om een laadpunt te realiseren. U leest ook wat de slimste aanpak is.

Veel VvE’s zullen blij zijn met het stappenplan, want elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarom krijgen veel VvE-bestuurders de vraag of er een laadpunt kan komen in de eigen parkeergarage of het eigen parkeerterrein. Dat is veelal goedkoper dan laden bij een openbaar laadpunt – als dat al mogelijk is.

Helder stappenplan

De nieuwe brochure op vveladen.nl helpt u op weg. U vindt er een duidelijk stappenplan dat veel houvast biedt. Bijvoorbeeld als u een collectieve laadoplossing voor alle bewoners wilt realiseren. Maar ook als u de realisatie van laadpunten aan de individuele leden wilt overlaten.

In de brochure vindt u o.a. informatie over de kosten, de veiligheid, het gebruiksgemak en de uitbreidbaarheid. Het resultaat:  een laadvoorziening voor uw VvE waar elektrisch rijders voordelig, comfortabel en veilig kunnen laden.

Vveladen.nl

De website vveladen.nl wordt gaandeweg gevuld met handige extra informatie. Daarbij kunt u denken aan een overzicht van installateurs, een lijst met vragen & antwoorden en een quickscan. Daarmee wordt vveladen.nl hét startpunt voor VvE’s die met elektrisch laden aan de slag willen.

De brochure is een uitgave van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. Hij is samengesteld in opdracht van RVO, MRA-Elektrisch, de gemeenten Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en in samenwerking met VvE Belang, Vastgoed Management Nederland en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Infrastructuur en Waterstaat.

Meer weten?

Nationale Agenda Laadinfrastructuur

vveladen.nl

 

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox