AVG: bereid uw VvE voor op deze wetgeving!

Vanaf 25 mei a.s. moeten alle organisatie voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit heeft grote gevolgen voor elke vereniging die persoonsgegevens registreert en bewerkt.

VvE-besturen houden ook persoonsgegevens bij. Daarbij kunt u denken aan simpele dingen als namen en adressen, maar ook aan kentekens (als u over een parkeergarage beschikt) en medische gegevens (scootmobiel!). Al die gegevens vallen onder de wet.

Wat moet u doen?

Iedere organisatie heeft een zogenaamde documentatieplicht. Dat betekent dat iedereen moet kunnen aantonen alle stappen (facetten) van de Wet te hebben doorlopen en te hebben vastgelegd. VvE Belang zorgt er – in samenwerking met Stichting AVG - voor dat u uw VvE eenvoudig en voordelig 'AVG-proof' maakt.

Hoe?

Er zijn 2 manieren om u voor te bereiden:
1) Door middel van een licentie op het stappenplan AVG
2) Door middel van een informatiebijeenkomst én een licentie op het stappenplan AVG

Licentie

Stichting AVG heeft een stappenplan ontwikkeld. VvE Belang heeft dit stappenplan en de daarbij behorende documenten passend gemaakt voor de VvE. Bij de documenten moet u o.a. denken aan de geheimhoudingsverklaring, toestemmingsverklaring, privacybeleid en verwerkersovereenkomst.

U kunt met uw VvE een licentie op dit stappenplan kopen. U wordt door het programma door middel van toelichting, uitleg en filmpjes geholpen bij het invullen van de vragen in het stappenplan.

De licentiekosten bedragen € 30,- (incl. btw) voor aangesloten VvE's en € 60,- (incl. btw) voor niet-aangesloten VvE's. De licentie is geldig tot 1 juni 2019.

Licentie

Informatiebijeenkomst en licentie

VvE Belang houdt op acht plaatsen informatiebijeenkomsten waar u alle informatie krijgt die u nodig hebt. Op de informatiebijeenkomsten van VvE Belang krijgt u alle uitleg over de AVG. Daarnaast ontvangt u de licentie op het digitaal stappenplan in.

Meld u aan voor een van de bijeenkomsten, die op acht plaatsen in Nederland worden gehouden. Daarmee kunt u zich veel problemen besparen!

Kies uw bijeenkomst!

Op deze acht locaties worden de bijeenkomsten gehouden. Op elke locatie is er een middagbijeenkomst van 15.00 tot 17.00 uur en een avondbijeenkomst van 19.30 tot 21.30 uur.

Dinsdag 3 april Zwolle: Van der Valk Hotel
Donderdag 5 april Groningen (Zuidhoek: Van der Valk Hotel Groningen A7
Dinsdag 10 april Zeist: Hotel-restaurant Oud London
Woensdag 11 april Eindhoven: Evoluon
Maandag 16 april Arnhem: Van der Valk Hotel Duiven
Dinsdag 17 april Amsterdam: Mercure Hotel Amsterdam-West
Maandag 23 april Rotterdam: Novotel Brainpark
Dinsdag 24 april Breda: Van der Valk Hotel Princeville

Uw gratis kop koffie of thee staat voor u klaar!

Aangesloten bij VvE Belang? Dan bedragen de kosten van deelname (inclusief een licentie voor het stappenplan) € 60,-. Introducés betalen voor deelname aan de bijeenkomst € 30,-p.p. (incl. btw).
Niet aangesloten bij VvE Belang? Dan bedragen de kosten van deelname inclusief de licentie voor het stappenplan € 99,-. Introducés betalen in dit geval € 45,-p.p. (incl. btw).

Bijeenkomst en licentie