Bereid uw VvE voor op deze wetgeving!

Vanaf 25 mei a.s. moeten alle organisatie voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit heeft grote gevolgen voor elke vereniging die persoonsgegevens registreert en bewerkt.

VvE-besturen houden ook persoonsgegevens bij. Daarbij kunt u denken aan simpele dingen als namen en adressen, maar ook aan kentekens (als u over een parkeergarage beschikt) en medische gegevens (scootmobiel!). Al die gegevens vallen onder de wet.

Wat moet u doen?

Iedere organisatie heeft een zogenaamde documentatieplicht. Dat betekent dat iedereen moet kunnen aantonen alle stappen (facetten) van de Wet te hebben doorlopen en te hebben vastgelegd. VvE Belang zorgt er – in samenwerking met Stichting AVG - voor dat u uw VvE eenvoudig en voordelig 'AVG-proof' maakt.

Hoe?

• U kunt de licentie op het stappenplan AVG aanschaffen.

Licentie

Stichting AVG heeft een stappenplan ontwikkeld. VvE Belang heeft dit stappenplan en de daarbij behorende documenten passend gemaakt voor de VvE. Bij de documenten moet u o.a. denken aan de geheimhoudingsverklaring, toestemmingsverklaring, privacybeleid en verwerkersovereenkomst.

U kunt met uw VvE een licentie op dit stappenplan kopen. U wordt door het programma door middel van toelichting, uitleg en filmpjes geholpen bij het invullen van de vragen in het stappenplan.

De licentiekosten bedragen € 30,- (incl. btw) voor aangesloten VvE's en € 60,- (incl. btw) voor niet-aangesloten VvE's. De licentie is geldig tot 1 juni 2019.

Licentie