Totaaltraject: VvE Belang Zonnecoach

Wilt u ook zonnepanelen op het dak van uw VvE? Wij kunnen u professioneel begeleiden: van advies, besluitvorming tot en met de selectie van de beste installateur. De VvE Belang Zonnecoach biedt persoonlijke, onafhankelijke en deskundige begeleiding van uw VvE.

v.a. 2.195,- incl. btw.

Wilt u ook een VvE Belang Zonnecoach die u persoonlijk komt helpen om zonnepanelen op het dak van uw VvE te krijgen? Vraag dan uw persoonlijke zonnecoach aan.

Onze dienstverlening bestaat uit:

 • Een uitgebreid adviesrapport,
 • het informeren en raadplegen van de eigenaren,
 • de besluitvorming in de ALV,
 • het opstellen van een werkomschrijving,
 • het adviseren bij het selecteren van een leverancier.

Plus: een vragenlijst waarmee u de eigenaren kunt voorstellen om begeleiding aan te vragen van de VvE Zonnecoach. Kijk hier voor een overzicht van de mogelijkheden en de tarieven van onze diensten.

Het traject in 3 stappen:

 • 1. Adviesrapport

  Na het invullen van het aanvraagformulier maken wij binnen 5-10 werkdagen een belafspraak met u om uw situatie en wensen verder te bespreken. Dan vragen we ook om relevante gegevens en documenten van uw VvE. We zetten alle informatie in een overzichtelijk adviesrapport, met een of meerdere voorstellen om stroom op te wekken en te verdelen. De VvE Zonnecoach komt dit rapport persoonlijk met u en het bestuur bespreken. Op dat moment kunnen we gelijk de situatie ter plekke bekijken. Tijdsduur: 3-4 weken

 • 2. Begeleiding van uw VvE met de besluitvorming

  Als het bestuur positief is, gaan we de mede-eigenaren informeren en raadplegen, bijvoorbeeld met een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst. De VvE Belang Zonnecoach heeft ruime ervaring in het omgaan met weerstand en het creëren van draagvlak binnen een VvE. Op basis van de reacties helpt de VvE Belang Zonnecoach het bestuur bij het maken van een definitief voorstel voor de ALV. Als er voldoende steun is om zonnepanelen aan te schaffen, wordt dit voorstel in de ALV ter stemming gebracht. De VvE Belang Zonnecoach is indien gewenst aanwezig op de ALV om toelichting te geven op het voorstel van het bestuur. Tijdsduur: 6 weken

 • 3. Samen selecteren we de beste leverancier

  Met de goedkeuring van de ALV kan de VvE op zoek naar een leverancier. Hier komt opnieuw de ervaring van de VvE Zonnecoach om de hoek kijken: hij heeft kennis van de markt, weet aan welke criteria en certificeringen de leverancier moet voldoen en helpt bij het maken van keuzes. Omdat hij geen commercieel belang heeft, bekijkt hij offertes objectief en vanuit uw belang. Zo zorgt hij voor een succesvol project.

  Tijdsduur: 4 weken voor het offertetraject, plus benodigde installatietijd van de gekozen installateur. Wij begeleiden uw VvE vijftien uur gedurende maximaal zes maanden. In deze periode doorlopen we bovenstaande stappen.

Meer over de ‘VvE Zonnecoach’

 • Het doel

  Ons doel is om VvE’s in Nederland te helpen om de kansen voor het opwekken van zonnestroom op VvE-daken te benutten. Daarvoor zoeken wij samenwerking met andere partijen die VvE’s willen verduurzamen, zoals gemeenten, provincies, VvE beheerders, energieloketten, energiecoöperaties, financiële instellingen en netbeheerders.

 • Onafhankelijkheid

  Wij begeleiden VvE’s en appartementseigenaren die graag zonnepanelen willen. Zij krijgen van ons een onafhankelijke coach, die verstand heeft van de technische, juridische en economische zaken die een rol spelen bij de keuze voor zonnepanelen en de besluitvorming binnen de VvE. Onze VvE Belang Zonnecoaches helpen bij het opstellen van een gedragen voorstel voor de ALV en ondersteunen de VvE bij de keuze voor een leverancier.

 • Éérst zonnepanelen

  Zonnepanelen zijn een uitstekende eerste stap naar verduurzaming van appartementencomplexen. Wij kiezen voor zonnepanelen omdat het een effectieve CO2-reductie maatregel is. Helaas sluiten vraag en aanbod in de markt niet goed op elkaar aan, waardoor VvE’s vaak niet verder komen dan goede bedoelingen. De VvE Belang Zonnecoach doet er alles aan om deze goede bedoelingen om te zetten in resultaat. Met de keuze voor zonnepanelen brengen we focus aan: er zijn tal van mogelijkheden om te verduurzamen, maar zonnepanelen zijn bijzonder effectief. De besluitvorming is overzichtelijk en de installatie kan relatief snel.

 • Andere maatregelen

  VvE’s die al zonnepanelen hebben, of die eerst andere maatregelen willen nemen om energie te besparen, kunnen terecht bij het Landelijke Energieloket voor VvE’s van VvE Belang.

 • Geen commercieel oogmerk

  Wij hebben geen commercieel oogmerk. Ons doel is om zoveel mogelijk VvE’s te verduurzamen met zonnepanelen. Daarom houden wij onze tarieven zo laag mogelijk.

 • Privacy

  Voor het vervullen van onze taken kunnen we niet om het gebruik van persoonsgegevens heen. Tegelijkertijd heeft iedereen recht heeft op privacy. Daarom gaan we zorgvuldig en integer met persoonsgegevens om. Als onderdeel van VvE Belang gebruiken wij dezelfde privacy regels als VvE Belang. Deze kunt u hier vinden.

 

 

Hulp nodig icon

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ga dan voor meer informatie naar onze helpdesk pagina. Onze helpdesk is er voor al uw vraagstukken m.b.t. Juridische, Bouwkundige en Energie vragen.

Naar de helpdesk

Ontvang elke maand de nieuwste artikelen in je mailbox