ENERGIEZUINIGE VERLICHTING

Overal waar vroeger gloeilampen of andere conventionele verlichting werd toegepast, wordt nu ledverlichting gebruikt. Logisch: de prijs is heel aantrekkelijk en de lichtsterkte en de lichtkleur kunt u zelf kiezen. Led heeft dus alleen maar voordelen, ook voor het milieu.

Langere levensduur

Ledlampen gaan 35.000 tot 50.000 branduren mee, met behoud van 70% van de opbrengst. Dat is 30 keer langer dan gloeilampen, 25 keer langer dan halogeenlampen en 10 keer langer dan fluorescentielampen. U bespaart dus flink op de energiekosten én u levert een bijdrage aan het milieu.

Meer efficiëntie

Met ledverlichting bespaart u – vergeleken met traditionele verlichting - al snel meer dan 70% op uw elektriciteitsverbruik. Die besparing vertaalt zich direct in lagere kosten. In uw gemeenschappelijke ruimtes hebt u waarschijnlijk een groot aantal lampen; zeker als u een groot complex beheert. Hoe meer lampen, hoe groter de besparing!

Geen warmte

Omdat ledlampen nauwelijks warmte produceren, dragen ze niet bij aan verwarming van de ruimte. U hoeft dus minder te koelen en dat zorgt voor minder CO2. Bovendien zijn ze niet aantrekkelijk voor insecten, want die houden heel erg van warmte. Geen vieze armaturen dus.

Geen giftige stoffen

Ledlampen bevatten geen giftige stoffen zoals kwik. Ze produceren geen schadelijke straling als infrarood en UV-straling.

Geen opstarttijd

Ledlampen branden binnen één seconde op vol vermogen.

Mooie kleuren – meer comfort

Ledverlichting geeft in elke ruimte het benodigde licht in de goede sterkte en kleur.